Неудържимият Наполи се мести на сцената на Шампионска лига срещу вдъхновения Айнтрахт Франкфурт


Неудържимият Наполи се мести на сцената на Шампионска лига срещу вдъхновения Айнтрахт Франкфурт
Снимка: Getty Images

2382 0

Победителят в Лига Европа от миналия сезон - Айнтрахт Франкфурт, се наслаждава на първата си кампания в Шампионска лига, но има голямо предизвикателство пред себе си, ако иска да стигне до 1/4-финалите - Наполи. Срещата от 22:00 часа Айнтрахт Франкфрут - Наполи ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Ключови играчи и форма на двата отбора

Италианският тим е непобеден в първите си 17 мача от сезона във всички турнири, като отборът на Лучано Спалети е на върха в Серия А с 15 точки преднина. Франкфурт пък е само на пет точки от върха в Бундеслигата и все още се бори за място в Шампионска лига през следващия сезон, въпреки че в момента заема шесто място. Победата на "орлите" с 2:0 срещу Вердер Бремен затвърди доброто представяне, като спечелиха последните си пет мача у дома във всички турнири.

Няма съмнение, че представянето на немския тим зависи много от Рандал Коло Муани. Младият французин има 10 гола и 10 асистенции от началото на сезона, като се превърна в ключов играч. Капитанът на Айнтрахт Себастиан Роде пък ще остане резерва заради прекаран грип, от който още не се е възстановил.

Отборът на Лучано Спалети пък има най-доброто съотношение на победи в топ лигите в Европа, като спечели 25 от 30-те мача досега през сезона. Освен това отбелязаха зашеметяващите 78 гола. Виктор Осимен ще бъде най-голямата заплаха за Айнтрахт във вторник вечер, като нигериецът вкарва средно по един гол на мач в Серия А този сезон. Хвича Кварацхелия обаче ще е скритото оръжие, като грузинският играч ще търси да отбележи гол в четвърти пореден мач.

Любопитни факти преди двубоя

- Отборите имат само два мача помежду си в историята и те са за Купата на УЕФА през вече далечната 1994-а година. Тогава Айнтрахт побеждава на два пъти италианците с по 1:0 и продължава към четвъртфиналите от надпреварата.

- Айнтрахт Франкфурт загуби само два от последните си 11 мача срещу италиански съперници в европейските турнири и е непобеден в последните си четири мача.

- Наполи пък печели последните си два мача далеч от дома срещу германски съперник в Европа, като предишната им такава победа дойде срещу РБ Лайпциг през 2018 г.

- Айнтрахт Франкфурт стана 11-ият германски отбор, който играе в елиминационните фази на Шампионска лига, което прави Германия единствената страна с поне 10 отбора, постигнали това постижение.

- Мениджърът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер е единственият австрийски мениджър, печелил последователни мачове в Шампионска  лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Треньорът на Айнтрахт засипа с похвали Наполи, но посочи как ще неутрализира силата им

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички