Диего Симеоне начерта два "пътя" пред Атлетико Мадрид и избра по кой от тях да тръгне


Диего Симеоне начерта два "пътя" пред Атлетико Мадрид и избра по кой от тях да тръгне
Снимка: Getty Images

2460 0

Атлетико Мадрид е аут от Шампионска лига през сезон 2022/23, след като завърши 2:2 с Байер Леверкузен на свой терен в мач от 5-ия кръг на груповата фаза, който се изигра във вечерта на 26 октомври.

След последния съдийски сигнал, старши треньорът на домакините - Диего Симеоне, призна, че това е труден момент за целия клуб:

"Това е сложен, труден и неочакван момент в нашия проект. За едва втори път през последните 10 години ни се случва подобно нещо (б.р. - да отпаднат толкова рано). Планът ни не беше такъв, но това е реалността. Заслужавахме нещо повече, а отборът вложи много усилия и много фенове ни подкрепяха, но нещата не се развиха добре. Когато стане така - боли много", каза Чоло на пресконференцията си.

Наставникът на Атлети реши да подходи философски към ситуацията и образно казано - начерта два пътя, по които отборът му може да тръгне: "Сега можем да се поставим в две роли - първата е ролята на жертвата, а втората е тази на хората, които се изправят и продължават напред. Футболистите дадоха всичко от себе си и осъзнават отговорността, която носят. Пак казвам - сега или ще бъдем в ролята на жертва, или в ролята на силния - аз избирам втория вариант", категоричен бе Симеоне.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Много бих искал да знам това" - Антонио Конте побесня след Тотнъм 1:1 Спортинг Лисабон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички