Обратно в реалността: Загуби ли Ерлинг Холанд головия си нюх преди финала в Шампионска лига?


Обратно в реалността: Загуби ли Ерлинг Холанд головия си нюх преди финала в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

1296 0

Звездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, несъмнено направи един от най-впечатляващите дебютни сезони в английската Висша лига. Норвежкият таран впечатли всички почитатели на футболната игра с попаденията си, но в последно време той сякаш спря да представлява заплаха за противниковите отбори.

Головата суша на Холанд

Въпреки своите 52 попадения в 52 мача към този момент през сезона, норвежката деветка на "гражданите" може да се похвали с едва 1 гол в последните си 7 мача с екипа на "небесносините".

За последно Ерлинг Холанд се разписа на 14 май при победата с 3:0 над Евертън. Към това може да се отбележи, че той не успя да вкара и във важните мачове срещу Реал Мадрид от полуфиналите на Шампионска лига както на "Сантяго Бернабеу", така и на "Етихад". Във финала на ФА Къп, където Сити се изправи срещу градския съперник Манчестър Юнайтед норвежката звезда също не успя да намери мрежата на Давид Де Хеа, а имаше немалко шансове да го направи.

Холанд ще трябва да счупи каръка срещу Интер

Манчестър Сити безспорно ще гледа към своя голмайстор във финала на Шампионска лига срещу италианския гранд Интер. "Нерадзурите" са отбор, който винаги се е е защитавал стабилно, когато стане дума за ключови мачове, а норвежецът трябва да се превърне в "Х-фактора", който да разбие тази "стена" и да върне "купата с големите уши" обратно в Манчестър и за пръв път на "Етихад".

Манчестър Сити е считан за абсолютния фаворит на финала в Истанбул, както беше и в Порто през 2021 година, но тогава грешки на Гуардиола и брилянтен Челси спряха "гражданите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички