"Кралят на купите", който се готви да провали требъла на Сити и да извиси Интер


"Кралят на купите", който се готви да провали требъла на Сити и да извиси Интер
Снимка: Getty Images

1938 0

Остават малко повече от 48 часа до големия финал в Шампионска лига, като Манчестър Сити и Интер все повече усещат напрежението преди големия мач. Като фаворит влиза отборът на Хосеп Гуардиола, но съставът на Симоене не е никак за подценяване с показаното до този момент в турнира. Сблъсъкът е в събота, 10 юни, от 22 часа в Истанбул.

7 - толкова са спечелените финали за Индзаги

"Много харесвам прякора: "Кралят на купите". Това може да е първият му финал в Шампионска лига, но далеч не е първото финално преследване за купа от Симоне Индзаги. Всъщност малцина в европейския футбол могат да се похвалят с по-добър резултат от мениджъра на Интер. Италианецът спечели всичките си седем финала за купата с Лацио и Интер - три Купи на Италия и четири Суперкупи на страната. И в повечето от тях отборът му влизаше в мачовете като аутсайдер.

Ето защо Индзаги може да говори уверено за шансовете на Интер и да се наслаждава на прякори като горните на своите пресконференции. "Бъдете предупредени, Манчестър Сити", категорични са медиите в Италия. Без значение какво представят Пеп Гуардиола, Ерлинг Холанд и компания, този отбор на Интер - воден от Индзаги - е смел.

"В Европа никой не иска да играе срещу Интер, ние сме труден отбор за игра. Аутсайдерите са само на хартия: финалът си е финал. Включват се различни неща. Влизаме в този мач, за да спечелим", каза десният бек Дензъл Дъмфрис пред Sky Italy тази седмица.

Опитът на Индзаги и Гуардиола е несравним

Индзаги е заемал само две ръководни позиции през седемте си години в професията. Сравненията с Гуардиола дори няма нужда да бъдат споменавани. Когато мениджърът на Сити спечели първата си Шампионска лига с Барселона през 2009 г., Индзаги все още играеше за Лацио.

Но 47-годишният играч вече си изгражда достатъчно добра репутация в играта. Той не само е смятан за специалист по спечелването на купи, но е известен с това, че извлича най-доброто от играчи, които са в 30-те си години. И не се налага да прави много промени в състава си по време на трансферните прозорци, нито в състава си.

Прост подход към съвременно ръководене на отборите

Ето защо той беше нает да замести Антонио Конте през 2021 г., когато бившият мениджър на Челси и Тотнъм напусна "Сан Сиро" поради несъгласие относно трансферните планове. Индзаги предлага рентабилен и прост подход към съвременното управление.

А една от звездите на "нерадзурите" Лаутаро Мартинес е съгласен. "Много промени не означава, че нещата ще се получат, така че когато имате ясна представа и изучавате игрите и противниците, нещата са много по-лесни. Чувстваме се много комфортно с треньора, защото той работи добре и подготвя мачовете както трябва".

Слабото място на Ман Сити, от което може да се възползва Интер

Подобно на Лацио, Индзаги е приложил схема 3-5-2 в Интер, базирана на надеждна защитна линия, опит и хитрост в халфовата линия, както и ясно партньорство между двамата нападатели. Последната част от този екип достига своя връх в точното време. Ромелу Лукаку си проправи път в стартовия състав със седем гола и четири асистенции в последните си седем мача в лигата. Мартинес има седем гола и три асистенции в последните си осем. Двамата си асистираха пет пъти в последните 11 мача, партньорството "ЛуЛа" - както е известно в Италия - се завръща.

Друг тласък за Интер е, че Сити показа признаци на слабости срещу отбори, които използват в защита трима или петима - в зависимост от това как го гледате. Брентфорд победи Сити два пъти този сезон чрез схема 3-5-2, Тотнъм разочарова шампионите на Висшата лига със загуба с 1:0 през февруари, а Евертън си тръгна с равенство 1:1. Отново, използвайки тази дефанзивна постройка.

И ако някой отбор може да издържи на устрема на Сити, то това е Интер  "Нерадзурите" имат 8 чисти мрежи в 10 мача в Шампионска лига този сезон, включително пет от шестте им мача в елиминациите. "Винаги съм имал силни състави - и в Лацио, и в Интер. А в решителните финали винаги сме атакували и се защитавали добре. Ще направим същото срещу Сити", категоричен е Индзаги преди големия финал, като вече ясно каза от какво смята да се възползва в двубоя

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички