Давид Алаба с предупреждение за силата на Ливърпул преди сблъсъка срещу Реал Мадрид в Шампионска лига


Давид Алаба с предупреждение за силата на Ливърпул преди сблъсъка срещу Реал Мадрид в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2129 0

Звездата на Реал Мадрид - Давид Алаба признава, че им предстои "брутално труден" сблъсък с Ливърпул , но подчерта главоломните си амбиции. Австриецът започна в сърцето на защитата, когато Лос Бланкос победиха "червените" на финала в Париж през май 2022 година. Двата европейски тима в "тежка категория" бяха събрани отново заедно в състезанието чрез жребия през този сезон и ще се изправят на 1/8-финалите.

"Кралският" клуб продължава да става все по-силен, докато се стреми да запази короната си в Шампионската лига. Междувременно Ливърпул, който имаше за цел четири трофея през миналия сезон, претърпя забележителен спад, като статутът им в челната четворка на Висшата лига е много застрашен към този момент.

Алаба, който смени Байерн Мюнхен с Реал, изложи своите стремежи за кампанията, която ще включва два сблъсъка срещу отбора на Ливърпул, от който той очаква много. Футболистът говори пред Bild: " Искам да отпразнувам успехите: лични, с Реал Мадрид и с националния отбор. Искаме да спечелим лигата, да сме на върха.

Това е моята амбиция, не разбирам нещата по друг начин. Ние също искаме да се състезаваме добре в другите състезания, въпреки че знаем, че мачът срещу Ливърпул в Шампионската лига ще бъде брутално труден. Ще бъде фантастичен осминафиналите. Мачовете срещу Ливърпул винаги са истински битки, те са един от най-добрите отбори в света. Ще бъде трудна задача, но искаме да отидем в следващия кръг."

Реал Мадрид два пъти "препъна" Ливърпул на Клоп във финал на Шампионската лига. Това състезание представлява един от малкото шансове, които мърсисайдци имат да получат някакъв трофей, като се има предвид колебливата им форма на Острова. А ето кой е и вторият "титаничен" сблъсък в 1/8-финалите на турнира, който ни очаква през февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички