Двата сблъсъка на титани от Шампионска лига, които тихомълком наближават - пълна програма


Двата сблъсъка на титани от Шампионска лига, които тихомълком наближават - пълна програма
Снимка: Getty Images

2960 0

Постепенно емоциите от Световното първенство отшумяват и клубният футбол се завръща все по-отчетливо в съзнанията на привържениците. Английското и испанското първенство вече бяха подновени, сега това се случи и с италианското, като така вече се играе в трите най-силни клубни шампионата. Тръпнем в очакване на Шампионска лига.

Безспорно най-престижният европейски клубен турнир е най-привлекателен за гледане за неутралните фенове. Още повече, че предстои стартът на елиминационната фаза. Сякаш обаче покрай Мондиал 2022 позабравихме кои всъщност са двойките на осминафиналите.

Всички 1/8-финални мачове в Шампионска лига - пълна програма

Няма никакъв спор, че две от тях превъзхождат с много останалите и ще привлекат най-сериозен интерес. Единият дуел противопоставя двата отбора, които си оспорваха трофея през последния сезон - Реал Мадрид срещу Ливърпул (21.02 и 15.03).

Мърсисайдци загубиха два финала от този опонент, а между тях веднъж бяха отстранени в елиминационната фаза на по-ранен етап. Това ще е четвърти мач между тях от 2018 година насам, като Реал е спечелил три пъти, докато Ливърпул - нито веднъж.

Какво да кажем за "сблъсъка на богаташите"? ПСЖ и Байерн Мюнхен (14.02 и 08.03) приковават погледите в не по-малко интригуващ дуел. Тези два гранда също се изправиха един срещу друг в скорошен финал - в годината на коронавируса, като тогава по-опитният тим спечели с 1:0.

ПСЖ си отмъсти частично още през следващата година, след като отстрани Байерн Мюнхен на четвъртфиналите чрез повече попадения на чужд терен. Такова правило обаче в момента не съществува.

Само един от оформените осминафинални сблъсъци изглежда предрешен. Машината на Пеп Гуардиола Манчестър Сити сякаш няма как да сбърка срещу РБ Лайпциг (22.03 и 14.03), въпреки че германският отбор не се представя никак зле в Европа.

Интригуващи и непредвидими изглеждат дуелите между Интер и Порто (22.02 и 14.03), Борусия Дортмунд и Челси (15.02 и 07.03), както и Милан и Тотнъм (14.02 и 08.03). Брюж и Бенфика (15.02 и 07.03) сякаш оформят най-непретенциозната двойка, но и двата отбора показаха отлична игра и напълно си заслужиха мястото в тази фаза, така че този дуел също обещава да бъде много зрелищен. Лидерът в италианската Серия А Наполи пък ще има за задача да се справи с Айнтрахт Франкфурт (21.02 и 15.03).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички