Ливърпул прави голяма жертва, за да може Коди Гакпо да се подвизава в Шампионска лига


Ливърпул прави голяма жертва, за да може Коди Гакпо да се подвизава в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7618 0

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп е изправен пред перспективата да премахне двама старши играчи от в турнира Шампионската лига като мярка, за да включи новото попълнение на тима - Коди Гакпо.

Според правилата на турнира на богатите, един отбор може да има 25 играчи от "Списък А", осем от които трябва да бъдат специално обучени. От тези осем футболисти, половината трябва да отговарят на критериите за играчи, обучени от клуба. Ливърпул не успя да изпълни тези условия и посочи група от 24 играчи за груповата фаза.

Едно възможно решение за тази ситуация е включването на младия полузащитник Стефан Байчетич като играч от "Списък Б". Играчите, принадлежащи към този списък, могат да участват в Шампионската лига, без да бъдат посочени като част от отбора от 25 души.

Въпреки че тази идея освобождава само едно място, мениджърът Юрген Клоп все пак ще трябва да намери начин да елиминира още двама играчи, за да приспособи Гакпо, Кейта и Окслейд-Чембърлейн.

Предполага се, че Ливърпул е премахнал вратаря Адриан от групата от 25 играчи и има само двама регистрирани вратари в лицето на Алисон и Каоимхин Келехер. Друг играч, който вероятно ще остане извън състава, е защитникът Нат Филипс, който се присъедини към "червените" от Болтън и е класифициран като играч, обучен в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички