Астън Вила иска да засили защитата си с ветеран от Реал Мадрид


Астън Вила иска да засили защитата си с ветеран от Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1537 0

Новоназначеният мениджър на Астън Вила – Унай Емери, държи да привлече в английския клуб бранителя на Реал Мадрид Начао през януарския трансферен пазар. Малко преди старта на Мондиал 2022 Вила назначи Емери, който тръгна с две поредни победи във Висшата лига – срещу Манчестър Юнайтед и Брайтън.

По този начин „виланите“ вече са по-далеч от опасната зона и са на четири точки от шестото място, за което се борят. Според английската преса обаче Емери иска да усили конкуренцията в защита и се е огледал именно в Начо.

Твърденията са, че дългогодишният футболист на Реал Мадрид няма да поднови договора си, който изтича в края на този сезон и се очаква да търси нов пристан в своето развитие. 32-годишният испанец има четири мача като титуляр в Ла Лига и Шампионска лига и още седем влизания като резерва до този момент.

Карло Анчелоти пък разполага в тази зона с Едер Милитао, Давид Алаба и Антонио Рюдигер и по всичко личи, че Начо е чак четвърти избор за централен защитник. При Вила пък титуляри са Езри Конса и Тайрън Мингс, след като Диего Карлос се контузи и претърпя операция на ахилеса, която го извади от терените за дълъг период от време.

Емери също така разполага там с Калъм Чембърс и Ян Беднарек, но двамата общо имат едва 188 минути футбол във Висшата лига през сезона.

Уулвърхемптън също следи развитието около Начо, който е играл под ръководството на треньора им Жулен Лопетеги в Реал и в Испания. А с кой голям талант подписа Реал наскоро, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички