Джанлуиджи Буфон назова своите Топ 5 вратари в света


Джанлуиджи Буфон назова своите Топ 5 вратари в света
Снимка: Getty Images

3850 0

Джанлуиджи Буфон беше един от най-добрите вратари в света през по-голямата част от две десетилетия, стигайки до 90-те. Забележително е, че той все още е силен за Парма в Серия А.

Дори 44-годишният играч ще признае, че вече не е в най-високия ешелон на спирането на удари в наши дни. Малцина обаче са в по-добра позиция да дадат мнение за текущото състояние на техниката от италианския ветеран.

Говорейки пред Gazzetta dello Sport, Буфон избра своите петима най-добри вратари. На първо място той постави вратаря на Реал Мадрид - Тибо Куртоа. След това той включи Джиджи Донарума, Мануел Нойер, Ян Облак и Майк Мейнян в топ пет.

Вратарят на Атлетико Мадрид беше подложен на тежки критики през миналия сезон, като показа най-лошите си резултати от пристигането си в клуба. Преди това той беше в дискусията за най-добър в света.

Изборът на Буфон за Куртоа изглежда е общият консенсус за най-добрия вратар в света в момента. Белгиецът счупи рекорди по брой спасявания в Шампионската лига и на самия финал на Шампионската лига, показвайки колко е ключов за Лос Бланкос.

*За още интересни новини от света на спорта следете SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички