Бразилци "сготвиха" Севиля на "Рамон Санчес Писхуан", Арсенал оглави група "В"


Бразилци "сготвиха" Севиля на "Рамон Санчес Писхуан", Арсенал оглави група "В"
Снимка: GettyImages

1007 0

Арсенал победи Севиля в третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига и оглави група "В". Успехът с 2:1 бе изкован от два бразилски гола - на Габриел Мартинели и на Габриел Жезуш, а за андалусийци се разписа Неманя Гудел.

Мартинели откри в 45+4' след асистенция на Жезус, който сам покачи в 53'. Пет минути по-късно Гудел намали след асистенция на Ракитич, но боецът в Лига Европа не събра сили за нещо повече.

Бившият нападател на Манчестър Сити изигра много силен мач, като асистира на Мартинели и вкара решителния гол. За съжаление обаче той се контузи в края на мача и бе заменен принуддително.

През първата част липсваха по-интересни ситуации, като най-вълнуващото се случи в самия край. В 45+1' пред Севиля се откри нелоша възможност, след като Ен-Несири се справи с опеката над себе си в наказателното поле и стреля, но топката прелетя покрай дясната греда.

Три минути по-късно, секунди преди последния сигнал за полувремето, Арсенал успя да открие. Габриел Мартинели получи страхотно подаване от Габриел Жезуш, надбяга двама защитници, заобиколи вратаря и вкара без проблем в опразнената врата на андалусийци - 0:1!

Video edited on Kapwing

"Топчиите" успяха да удвоят преднината си много скоро след подновяването, възползвайки се от грешка в отбраната на домакините. В 53' топката стигна до Райс, а той потърси Жезус, който проби, подмина Навас и намери технично далечния ъгъл за 2:0.

Пет минути по-късно андалусийци се върнаха в мача - Гудел бе изпуснат и успя да засече с глава центриране от корнер на Иван Ракитич - 1:2. Малко след това Севиля натисна и стигна до опасен момент.

Десет минути преди края на редовното време стана ясно, че Жезус не може да продължи в мача, тъй като бе получил контузия, и бе заменен принудително от Еди Нкетия.

Арсенал води в група "В" с 6 точки, следван от Ланс, който има 5 точки след равенството 1:1 с ПСВ Айндховен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички