Реал Мадрид - Манчестър Сити: Един от най-великите обрати в Шампионска лига (ВИДЕО)


Реал Мадрид - Манчестър Сити: Един от най-великите обрати в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5413 0

Родри и Пеп Гуардиола бяха противоречиви в изказванията си на пресконференцията си преди първия полуфинал между Манчестър Сити и Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу". За халфа отборът му "има глад за отмъщение", докато мениджърът му използва същата дума, но само за да каже, че не се притеснява от това. Поглеждайки назад към миналогодишния сблъсък между отборите на същия етап, едва ли може да се обвини Сити, че ще търси отмъщение.

Пълният път на Реал Мадрид до полуфиналите на Шампионска лига 2021-22

Отборът на Карло Анчелоти тогава по чудо избегна два отбора преследвачи в предишните кръгове срещу Пари Сен Жермен и Челси. Срещу френския отбор те губеха с 2:0 час след началото на реванша в испанската столица и изглеждаха напълно безжизнени, докато съперниците им си подаваха топката около тях. Ужасна грешка при владението на вратаря на ПСЖ Джанлуиджи Донарума донесе гол на Карим Бензема. Именно тази иска надежда бе необходимо аз Реал да накаже парижани с хеттрик на нападателя.

Нещата изглеждаха ясни за "Лос Бланкос" в следващия кръг срещу Челси. Още един хеттрик на Бензема в гостуването означаваше, че ще има лесен мач на "Бернабеу" за Реал.  Това обаче не беше така, тъй като Челси някак успа да поведе с 3:0 в Испания и с общ резултат 4:3, като оставаха само 15 минути до края на мача. Преднината им продължи цели пет минути, когато Родриго вкара от воле превъзходен изравнителен гол, преди Бензема отново да реши нещата в продълженията.

Сензационно завръщане при страхотно равенство

Мадрид обаче трябваше да засили нещата значително, за да изпревари могъщия Сити на полуфиналите. Именно такива бяха настроенията тогава. Нямаше начин отборът на Пеп Гуардиола да ги остави да се измъкнат - това бе категоричното мнение. Видяхме някои абсолютно превъзходни двубои в Шампионска лига през последните сезони и редица сензационни завръщания в допълнение. Това беше едно от най-добрите, категорични са от "AS" в анализа си.

Отборите изиграха истински трилър със седем гола в първия мач на "Етихад", като Сити водеше с 2:0 в рамките на 11 минути. Отборът поведе с 3:1 само няколко минути след втората част и с 4:2 по-малко от 20 минути до края на играта. Това обаче не бе нищо. Дръзка дузпа на Бензема постави испанците на поразително малко разстояние, за да се подготви за реванша. И с 90 минути в атака в доста напрегнат и по-напрегнат реванш, хората на Гуардиола имаха контрол благодарение на страхотния удар на Рияд Марез през второто полувреме, който ги изведе с общ резултат 5:3.

Ако не унищожиш Мадрид, те ще те унищожат

Майсторите на притежанието, на задържането на топката за забавление, на финтове около играчите, докато отчаяно противниковият отбор се опитва да си вземе топката. Това бе Манчестър Сити. До този момент, с всичко, което беше минало преди това, имаше усещане за неизбежност в цялата работа. Особено когато Ферланд Менди от Мадрид изчисти ниско центриране на Джак Грийлиш от линията.

Но Сити все още имаше преднина от два гола. Невероятно, това не беше достатъчно. Точно преди 90-ата минута Бензема вкара един обратен удар от отсрещната голлиния, за да подаде към Родриго, който бе безгрешен. И с шест минути добавено време до края английският отбор, обикновено толкова спокоен и хладнокръвен, беше скован и объркан.

Бразилецът стреля с глава минута по-късно, за да възстанови равенството. Бяха изминали само 60 секунди между двата гола, което означаваше, че Реал Мадрид – и всъщност Сити – имаха още пет минути, за да намерят победител. Тогава на всички бе ясно какво ще случи. Единствената изненада бе, че Реал трябва да стори пълния обрат в продълженията. А той дойде след точно изпълнена дузпа от страна на Карим Бензема. А общата статистика показва, че Реал Мадрид има леко предимство пред Сити и то в отбелязаните голове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички