Без да вкара след 1/4-финала и с най-ниска оценка във финала: Холанд стана голмайстор на Шампионска лига


Без да вкара след 1/4-финала и с най-ниска оценка във финала: Холанд стана голмайстор на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1730 0

Головата машина Ерлинг Холанд не вкара единствения гол във финала на Шампионска лига между Манчестър Сити и Интер, стори го съотборникът му Родри. Въпреки това норвежката звезда стана голмайстор на сезона в Турнира на богатите със своите 12 попадения.

Така Холанд изпревари с 4 гола най-близкия си преследвач - Мохамед Салах от Ливърпул. Той се разписа 2 пъти срещу Севиля, 2 пъти срещу Борусия Дортмунд, Копенхаген и Байерн Мюнхен и пет пъти срещу Лайпциг.

Така излиза, че 22-годишният нападател става голмайстор на турнира, въпреки че не се е разписвал от четвъртфиналите насам. Винисиус Жуниор от Реал Мадрид и Килиан Мбапе от ПСЖ останаха на трето място в тази класация с по 7 попадения.

Интересно е да се спомене и че Холанд получи най-ниската оценка за представянето си във финала от статистическия портал "SofaStore" - 6,5 точки. Норвежкият национал докосна топката само 18 пъти за целия мач, а точността на пасовете му беше само 38%. А ето какви бяха думите на Холанд след триумфа в Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички