Мечтата за Шампионска лига на Ерлинг Холанд е вдъхновена от ... Манчестър Юнайтед


Мечтата за Шампионска лига на Ерлинг Холанд е вдъхновена от ... Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1429 0

Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд призна, че не обича да говори за противникови отбори, но разкри, че победата на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига през 2008 г. го е вдъхновила. Норвежкият национал е една от най-големите заплахи за Интер във финала, който ще се играе в Истанбул тази вечер, събота, 10 юни 2023 г.

"Искам да се наслаждавам на момента, без да мисля за миналото или настоящето. Мисля само за това, което предстои да започне. Не обичам да говоря за съперници, предпочитам да се съсредоточа върху себе си и моя отбор. Срещаме силен отбор, който ще ни затрудни живота. Трябва да сме на върха, за да спечелим", каза Холанд пред Gazzetta dello Sport.

Нападателят на "нерадзурите" Ромелу Лукаку наскоро похвали Холанд, като каза, че може да доминира във футбола през следващите десет години. "Оценявам думите му, но мисля само за следващия мач“, каза нападателят.

Холанд под напрежение преди големия финал

"Ще излъжа, ако кажа, че не чувствам напрежение. Разбира се, че го има. Ман Сити спечели четири пъти Висшата лига през предходните пет години, преди да дойда. Те вече знаят как да го направят. Липсва им само Шампионска лига и аз съм тук, за да им помогна и да постигнат нещо, което този клуб никога не е достигал. Ще дам всичко от себе си, победата би означавала всичко за мен.”

Кой беше първият финал на Шампионска лига, който той е гледал като дете: "Манчестър Юнайтед – Челси през 2008 г. Бях на 8. Когато видях играчите на Юнайтед да празнуват, си помислих, че искам да направя същото и сега сме наистина близо".

Холанд направи невероятен сезон, но вкара само един гол в последните седем мача. "Не чета всичко, защото мисля, че ще полудея, ако го направя. Мисля, че дори критиките са положителни, вкарвал съм почти във всеки мач, но все още ме критикуват. Просто се усмихвам и се наслаждавам на живота". 22-годишният Халанд отбеляза 12 гола в 10 мача от Шампионска лига този сезон, като направи една асистенция. Той се присъедини към гигантите от Висшата лига миналото лято от Борусия Дортмунд за 60 милиона евро и спечели титлата на Англия и ФА Къп този сезон.  Самият Холанд вече няколко пъти увери, че вярва, че именно той е ключът към успеха за Манчестър Сити в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички