Барселона без успех навън в Шампионска лига почти 5 години, Шави е спечелил твърде малко мачове


Барселона без успех навън в Шампионска лига почти 5 години, Шави е спечелил твърде малко мачове
Снимка: GettyImages

921 0

Неприятни цифри гравитират около Барселона след снощното равенство 1:1 с Наполи в първия осминафинал в Шампионска лига. Те засягат резултатите на клуба в последно време в турнира и представянето на Шави Ернандес като треньор на любимия си клуб.

Без победа навън в плейофите на Шампионска лига за дълго

Каталунците не са побеждавали в гостуване в плейофите на най-силния европейски клубен турнир вече почти 5 години. Те са спечелили само 1 от последните си 11 елиминационни мача в Шампионска лига далеч от дома. Това се случи на 10 април 2019 година при успеха над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" с 1:0.

Шави е спечелил само 35% от мачовете им в Европа

Шави е спечелил само 35% от мачовете си в Европа начело на Барса

Под ръководството на Шави "блаугранас" са изиграли 23 мача на европейската сцена. Те са спечелили само 8 от тях или 35%.

В Шампионска лига Барселона и Шави са взели 6 победи, направили са 3 равенства и са допуснали 6 поражения. В Лига Европа статистиката е 2 победи, 4 равенства и 2 загуби. А ето какво каза Шави след равенството с Наполи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички