Миг невнимание коства ценен аванс за Барселона преди реванша у дома (ВИДЕО)


Миг невнимание коства ценен аванс за Барселона преди реванша у дома (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2168 0

Наполи и Барселона не успяха да излъчат победител в първия 1/8-финал между отборите от тазгодишното издание на Шампионска лига. Срещата в сряда вечер завърши 1:1 след попадения на големите нападатели в двата състава - Роберт Левандовски (60’) и Виктор Осимен (75’).

Лева с втори гол в турнира

Така интригата остава за двубоя в Барселона, който е насрочен за 12-и март и отново ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! Сега обаче възпитаниците на Шави може да съжаляват за пропилените шансове. Каталунците имаха категоричен превес до почивката, до която Ямал, Левандовски и Гюндоган успяха да пропилеят общо пет положения. 

Едва през второто полувреме при попадението на Виктор Осимен Наполи създаде нещо опасно пред съперниковата врата. Нигериецът подобаващо успя да отпразнува завръщането си сред "партенопейците", след като не бе играл за тима от 23-и декември. 

Успешен дебют успя да запише и новият треньор Франческо Калцона, който в миналото бе ръководил тима като асистент, но сега наследи Валтер Мадзари. Вторият до последно се оплакваше от отсъствието на Осимен. 

Първо полувреме

Възпитаниците на Шави може да съжаляват за нулевото реми през първата част, тъй като създадоха редица опасни положения. 

Още преди да са изминали и 10 минути Ламин Ямал на два пъти имаше възможността да открие, но първият му опит бе неточен, а вторият отразен от Мерет. 

В стрелбата срещу домакините се включи и Левандовски, който срещу Селта през уикенда счупи още едно голмайсторско постижение за каталунците с 50 гола във всички турнири. Така до изминаването на първата третина от редовното време полякът пропиля две ситуации, а Гюндоган бе третият футболист, който се отчете с голям пропуск. 

Междувременно поведените от Виктор Осимен партенопейци не успяха да създадат нито едно голово положение за цяло полувреме, макар че нигериецът бе очакван с голямо нетърпение след дългото му отсъствие. 

Второ полувреме

ГОЛ! Точно час отне на гостите да открият резултата чрез Роберт Левандовски. Полякът реализира второто си попадение в турнира през настоящата кампания, след като получи подаване от Педри и между двама се завъртя с лице към вратата. Последва неспасяем удар в долния ляв ъгъл - 1:0!

ГОЛ! С първия си точен удар домакините успяха да изравнят в 75'. Попадението бе дело на Виктор Осимен, който дълго време бе очакван от тифозите на "партенопейците" след лекуването на травма и участието му с Нигерия на Купата на африканските нации.

Голаджията реализира подобен гол като този на Левандовски, но от по-малка дистанция и от една идея по-трудна ситуация - 1:1!

Стартови състави

Наполи: 1. Алекс Мерет, 5. Жуан Жезус, 9. Виктор Осимен, 15. АМир Рахмани, 17. Матиас Оливера, 21. Матео Политано, 22. Джовани Ди Лоренцо, 24. Йенс Кажусте, 68. Станислав Лоботка, 77. Хвича Кварацхелия, 99. Андре-Франк Замбо Ангиса;

Барселона: 1. Марк-Андре тер Стеген, 2. Жоао Кансело, 4. Роналд Араухо, 5. Иниго Мартинес, 8. Педри, 9. Роберт Левандовски, 15. Андреас Кристенсен, 21. Френки де Йонг, 22. Илкай Гюндоган, 23. Жул Кунде, 27. Ламин Ямал;

Преди мача

Каталунците имат превес в елиминационните срещи - през 2020 г. направиха 1:1 като гости, а на "Камп Ноу" се наложиха с 3:1, за да продължат за последно в елиминациите на Шампионска лига.

След това "блаугранас" сполучи и в Лига Европа, но по-различен начин - в Барселона срещата завърши 1:1 и последва 4:2 на "Диего Армандо Марадона" в началото на 2022 г. Сега каталунците отново получават лек аванс от букмейкърите под Везувий.

Шави не може да разчита на каре испанци - Алонсо, Балде, Гави и Торес, докато Наполи ще дебютира под ръководството на Франческо Калцона. За него само Желенски не е на разположение, но продължава да се спекулира и със състоянието на Виктор Осимен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички