Автогол в 90-ата минута сложи край на мечтите на Цървена звезда за Шампионска лига!


Автогол в 90-ата минута сложи край на мечтите на Цървена звезда за Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

3422 0

Цървена звезда си направи "харакири" след автогол в 90-ата минута в плейофния реванш за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Сръбският колос направи реми от 2:2 с Макаби Хайфа, което прати израелския тим в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир след общ резултат 4:5!

Сръбският тим влезе в двубоя като абсолютен фаворит и се очакваше с помощта на вярната си публика да преодолее пасива от попадение. Първата среща завърши при резултат 2:3, но домакините влязоха по чудесен начин в срещата и поведоха в 27-ата минута чрез Александър Пешич. Те имаха чиста възможност и преди това, но не съумяха да я реализират.

След три минути Мирко Иванич също бе близо до попадението, но трябваше да изчака до 43-ата минута, когато прати в екстаз стадион "Райко Митич" след асистенция на първия голмайстор.

В продължението на първата част обаче известният британски съдия Антъни Тейлър прекъсна двубоя и след преглед с VAR отсъди дузпа за гостите, секунди по-късно пропусната от Хазиза! Това дори не бе всичко за полувремето, тъй като последва мощен удар на Сундгрен, превърнал се в попадение за Макаби и пратил двата тима към съблекалните при резултат от 2:1.

Втората част мина изцяло под натиска на гоститe, които създадоха 12 голови ситуации. В 49-ата минута Францди Пиеро можеше да изравни резултата, но Милан Борян се намеси чудесно, докато около 60' двата тима си размениха по една опасна ситуация.

Драмата бе останала за заключителните минути, в които стана ясно, че съдбата е на страната на Макаби Хайфа и в 90-ата минута след изпълнението на статичен удар топката рикошира във влезлия като резерва Милан Павков за финалното 2:2.

По този начин Макаби Хайфа се класира за груповата фаза на най-силният европейски клубен турнир, а за балканския колос остава Лига Европа.

Вижте развоя на останалите срещи от квалификациите за Шампионска лига, изиграли се тази вечер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички