Преди 16 години: Левски отстрани Киево и влезе в групите на Шампионска лига (ВИДЕО)


Преди 16 години: Левски отстрани Киево и влезе в групите на Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3928 0

На днешния 23 август се навършват 16 години от паметната за всички фенове на Левски вечер, в която отборът на Станимир Стоилов отстрани италианския Киево и влезе в групите на турнира Шампионска лига.

*Първата среща в София бе завършила 2:0 за "сините" с попадения на Валери Домовчийски (8') и Седрик Бардон от дузпа (86') пред пълните трибуни на стадион "Васил Левски".

В реванша на "Маркантонио Бентегоди" във Верона Димитър Телкийски откри резултата с премерен удар с левия крак от границата на наказателното поле в 36-ата минута, а французинът Бардон покачи на 2:0 в началото на второто полувреме, финтирайки елегантно защитник и реализирайки с десния крак.

С четири гола аванс и малко повече от 40 оставащи минути, футболистите на Левски дадоха инициативата на домакините, а звездният им нападател по онова време - бразилецът Амаури, отбеляза 2 гола (49' и 82' мин.) за крайното Киево 2:2 Левски (Салваторе Лана и Лусио Вагнер бяха изгонени в 83-ата и 90-ата минута, съответно).

С общ резултат 4:2, "сините" станаха първият български тим, който влиза в груповата фаза на ШЛ. Жребият им впоследствие бе кошмарен - паднаха се с шампионите на Англия (Челси) и Испания (Барселона) и вицешампиона на Германия (Вердер Бремен), записвайки шест загуби при голова разлика 1:17.

Ето и видео от паметния мач във Верона:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички