"Кошмарът" на Ботев се сби, но остана на три гола от Лигата на конференциите


"Кошмарът" на Ботев се сби, но остана на три гола от Лигата на конференциите
Снимка: Getty Images

1437 0

Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов не успя да помогне на АПОЕЛ Никозия в битката за груповата фаза на Лигата на конференциите. Кипърският гранд, елиминирал Ботев Пловдив във втория елиминационен кръг, успя да победи Юргорден с 3:2 във втория мач помежду им, но това не бе достатъчно за намаляне на пасива от 0:3.

По този начин шведският тим се превърна в първия, преминал през плейофната фаза през тази година, тъй като останалите срещи остават насрочени за четвъртък. Тимът на Костадинов, изиграл цялата среща като титуляр, имаше две чисти възможности при 2:0, но така и не се възползва от тях.

Както в първата, така и във втората среща - под светлината на прожекторите са вратарите. В Швеция стражът на кипърците допусна попадение от центъра, а днес противниковия вратар не се намеси убедително при първите два гола. Така АПОЕЛ поведе с два гола до 23-ата минута. Домакините не успяха да изравнят общия резултат, а шведите върнаха едно попадение в 68-ата минута с попадение на Андерсон.

Двата тима си размениха по още едно попадение, но те не промениха развръзката по никакъв начин. Така българинът и кипърския тим се сбогуваха с възможността да участват в европейския клубен турнир!

Ето как се разви първата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички