Артета след 0:1 от Порто: Разстроен съм, липсваше ни фокус върху гола


Артета след 0:1 от Порто: Разстроен съм, липсваше ни фокус върху гола
Снимка: Getty Images

878 0

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, заяви, че на отбора му е липсвала агресия в гостуването на Порто в Шампионска лига. Португалците победиха английския гранд в първи осминафинал в надпреварата - 1:0.

Арсенал разочарова

"Топчиите" допуснаха гола в добавеното време, а за цял мач не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника, което натъжава Артета. Реваншът е на 12 март и лондончани ще търсят победа в него.

Коментарът на Артета

"Очевидно съм много разстроен, че загубихме мача в края. Не контролирахме мача достатъчно добре и в Шампионска лига биваш наказван за това. Ако не можеш да спечелиш мача, не го губи.

Наистина доминирахме в играта, но ни липсваше фокус върху гола, особено през първото полувреме. Нуждаете се от много повече агресия, трябва да рушите построеното от противника, да играете напред и да създадете много повече заплаха за защитната им линия.

Ще се поучим от това. Сега ситуацията е ясна - това е само средата на конфронтацията. Ако искате да стигнете до четвъртфиналите, трябва да победите съперника си и това ще бъде нашата цел и нашият план",коментира испанският треньор, цитиран от "The Independent". А във Висшата лига преди това Арсенал счупи свой рекорд. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички