Същински шедьовър на грешник за Порто шокира Арсенал в последните секунди (ВИДЕО)


Същински шедьовър на грешник за Порто шокира Арсенал в последните секунди (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2972 0

Порто шокира Арсенал, побеждавайки го в първия осминафинален мач между двата тима с минималното 1:0 с истински шедьовър на бразилеца Галено в заключителните минути на сблъсъка, който бе длъжник за "драконите" на "Ещадио До Драгао".

Галено донесе победата на Порто над Арсенал в Шампионска лига

Цялостно срещата между двата европейски гранда не бе от най-впечатляващите. Арсенал не създаде нито едно чисто положение, а Порто се скъса да пропуска пред вратата на Давид Рая, като Галено нацели левия страничен стълб в 21-ата минута.

Бразилецът обаче намери изкуплението в последните секунди на добавеното време на мача. Той направи добра солова акция, навлизайки в половината на Арсенал и от дистанция не остави шансове на Давид Рая с много прецизен и техничен фалцов удар.

Припомняме, че за "топчиите" това бе завръщане в елиминациите на Шампионска лига за пръв път от сезон 2016/17 насам. Реваншът между двата тима на "Емирейтс" е насрочен за 12 март, където ще се реши всичко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна доста здраво. Домакините стартираха грубо и направиха няколко нарушения срещу футболистите на "топчиите". В 15-ата минута Арсенал получи правото да изпълни свободен удар, след който Деклан Райс прати топката в противниковото наказателно поле, но не се стигна до опасност.

В 21-ата минута се стигна до отличен шанс за "драконите". Галено нанесе много силен удар, който разтресе левия страничен стълб на Давид Рая. След това той можеше да се поправи с добавка, но новият му удар мина на сантиметри до десния стълб.

Арсенал оцеля през първата част срещу Порто

До почивката не се случи нищо по-сериозно както пред вратата на Рая, така и пред тази на Коста. Арсенал изпълни няколко корнера, които не доведоха до нищо, докато Порто се защитаваше здраво и не оставяше празни пространства.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Драконите" обаче продължаваха да са много опасни на контраатака. В 66-ата минута Едуардо Пепе направи страхотен пробив отдясно и намери Еванилсон на добра позиция близо до вратата, но ударът му бе доста разочароващ.

Двубоят продължи в същия тон, като двата отбора не искаха да рискуват. В четвъртата минута на добавеното време се случи голямата драма. Галено овладя топката и опита страхотен удар извън наказателното поле, който направи феноменална парабола и влетя във вратата на Рая, който нямаше как да реагира - 1:0 за Порто.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Порто: 99. Диего Коста, 18. Вендел, 31. Отавио, 3. Пепе, 23. Жоао Марио, 16. Николас Гонзалес, 22. Алан Варела, 11. Пепе, 10. Франсиско Консейсао, 13. Галено, 30. Еванилсон

Арсенал: 22. Давид Рая, 15. Якуб Кивиор, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 41. Деклан Райс, 8. Мартин Йодегор, 29. Кай Хаверц, 7. Букайо Сака, 11. Габриел Мартинели, 19. Леандро Тросар

ПРЕДИ МАЧА

Арсенал се класира за 1/8-финалната фаза на Шампионска лига, след като завърши на първо място в своята група с 13 точки, в която още бяха отборите на ПСВ, Ланс и Севиля.

Порто пък бе втори в своята група, но интересното е, че завърши с 12 пункта - колкото имаше и първенецът Барселона. Освен с испанския гранд "драконите" мериха сили с Шахтьор Донецк и Роял Антверп.

Двата европейски гранда се срещнаха за последно през сезон 2009/10 точно на 1/8-финалната фаза в Шампионска лига. Порто победи у дома с 2:1, но на реванша на "Емирейтс" Арсенал бе безкомпромисен и разгроми опонента си с 5:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички