Два европейски гранда са използвали връзките си в УЕФА да издействат наказанието на Сити


Два европейски гранда са използвали връзките си в УЕФА да издействат наказанието на Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

7205 0

Преди броени дни стана ясно, че Манчестър Сити е аут европейските клубни турнири за следващите две години заради нарушаване на Финансовия феърплей. Тепърва започват да излизат и подробности около наказанието, като от Athletic твърдят, че клубове като Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) са упражнявали натиск върху съответните органи в УЕФА за подобно решение.

Според изданието испанският и германският гранд са настоявали за наказания и за Пари Сен Жермен, но към момента парижани се разминават с такива. Твърди, че двата клуба  използвали близките си контакти с европейската централа, за да настояват за детайлно разследване по разкритите данни за финансови злоупотреби на Сити.

По-рано отново Athletic информира, че Хосеп Гуардиола е имал кратка мотивираща реч в съблекалнята преди тренировката в събота. Изданието твърди, че настроението в съблекалнята е било в стил "Ако УЕФА не ни обича, майната му, ще им покажем". "Сега повече от всякога трябва да им покажем, че сме талант, а не пари", е казал амбицираният Гуардиола на своите играчи по време на тренировката. 

А каква е последната актуална заплаха, която виси над клуба вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички