Апетитът идва с яденето - в Наполи се прицелиха в трофея от Шампионска лига


Апетитът идва с яденето - в Наполи се прицелиха в трофея от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2175 0

Наполи има достатъчно добър отбор за трофей в Шампионска лига - такова мнение изрази звездният нападател Виктор Осимен. Късно снощи (15 март) лидерът в Серия А отстрани Айнтрахт Франкфурт и за първи път в историята си достигна до четвъртфиналната фаза в надпреварата.

Самият Осимен вкара на два пъти за победата с 3:0 на стадион "Диего Армандо Марадона", а тимът на Лучано Спалети спечели 1/8-финала с общ резултат 5:0. "Небесносините" вече са вкарали 26 гола в турнира през сезон 2022/23 и са по-резултатни от всички останали.

"Всичко е възможно и смятам, че имаме отбор за постигането на тази мечта. Продължаваме напред стъпка по стъпка и ще видим какво ще стане в края на сезона. Радвам се, че пренаписваме историята, защото и тази победа беше огромна. Поздравявам всички в отбора за представянето им", заяви Осимен пред "BT Sport" и допълни:

"Наполи е сред най-добрите отбори и искаме следващият ни съперник да бъде от това ниво. Предстоят ни големи мачове и сме напълно готови за тях. Готови сме за всеки топ отбор, който жребият може да ни изпрати!".

Наполи - отбор, с който другите трябва да се съобразяват

Пьотр Желински също вярва, че съперниците на Наполи трябва да бъдат притеснени от евентуална среща с тях: "Искаме трофея. Който и да получим в жребия, ще направим всичко по силите ни, за да го отстраним. Готови сме за битка до последно!", отсече той след реванша с Айнтрахт.

Капитанът Джовани Ди Лоренцо пък заяви, че Наполи е доказал, че е истински отбор, с който другите трябва да се съобразяват: "Това бе е една чудесна вечер. Наслаждаваме се на тази частица история с достигането си до четвъртфиналите. На този етап от турнира нивото е много високо. Трябва да се гордеем, че сме част от най-добрите отбори. Прекрасно е и това, че още два италиански отбора попаднаха в топ 8. Независимо срещу кой противник ще се изправим, ще го направим със същия ентусиазъм, който ни доведе до тук", категоричен бе Ди Лоренцо, който добави пред "Sky Italia":

"Доказахме, че сме отбор, с който останалите трябва да се съобразяват. Ще продължим да играем нашия футбол и ще видим докъде ще стигнем. Важното е винаги да даваме максимума от себе си и да се наслаждаваме на играта".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Оливер Гласнер с достоен коментар: Няма от какво да се срамуваме, Наполи беше твърде силен за нас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички