Длъжникът на Ливърпул: Мохамед Салах е просто безпомощен срещу Реал Мадрид


Длъжникът на Ливърпул: Мохамед Салах е просто безпомощен срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2475 0

Нощта на последните елиминации в Шампионска лига отмина и Ливърпул не успя да сътвори чудото. Тимът, воден от Юрген Клоп, не съумя да победи Реал Мадрид с 3 гола разлика, не успя изобщо да победи в реванша, а след 2:5 в първия и 0:1 във втория мач с Шампиона на Европа отпаднаха безславно в осминафиналите.

За това "принос" има и нападателят на мърсисайдци Мохамед Салах, който има ужасна статистика срещу "Кралския клуб". Наскоро египтянинът стана най-добър голмайстор в историята на "червените", надминавайки Роби Фаулър, но срещу мадридския гранд е кротко агънце. Салах имаше до снощи 7 мача срещу тях, в които загуби 6 пъти и веднъж завърши наравно.

Първата си среща с Реал египтянинът изигра като футболист на Рома. Това се случи през сезон 2015/16, когато двата тима се срещнаха в осминафиналите на Шампионска лига. Реал постигна две победи с 2:0, а Салах, въпреки че изигра 180 минути срещу колоса, не успя да накаже Кейлор Навас.

Следващата му среща с "белите" стата скоро след трансфера му в Ливърпул. Двата гранда се срещнаха във финала на Шампионска лига през сезон 2017/18 в Киев. Тогава Салах напусна терена в 31-ата минута, след като се контузи при сблъсък със Серхио Рамос. Бранителят дръпна съперника за ръката при падане, повлече и него, а при приземяването си египтянинът контузи рамото си.

Поредната среща между нападателя и Реал Мадрид се случи 3 години по-късно. Отборите се изправиха един срещу друг в четвъртфиналите на Шампионска лига през сезон 2020/21. През тази кампания "Кралете" се бореха за титлата в Ла Лига с Атлетико (Мадрид), а Ливърпул се бореше с епидемия от травми, покосили тима в средата на сезона.

В първия мач на "Алфредо Ди Стефано" Салах вкара първия си гол на този съперник, но Винисиус Жуниор на 2 пъти и Марко Асенсио веднъж наказаха бавната "червена" отбрана. В реванша на "Анфийлд" двата гранда завършиха наравно - 0:0. Това бе и единственият мач на Салах срещу "белите", който той не загуби.

Пореден шанс африканецът получи още в следващия сезон, когато неговият тим и мадридчани отново се срещнаха във финала на най-силния европейски клубен турнир. Тогава Салах мечтаеше да вземе реванш от испанския колос.

"Много съм развълнуван заради класирането на финал в Шампионска лига, както и целият отбор. Не се съмнявам, че мачът ще бъде труден. Искаме да вземем реванш. Спомням си предишния финал с Реал, сякаш беше вчера. Загубихме от тях през 2018 г., тогава беше тъжен ден", каза египетската звезда.

Но той отново отстъпи. Салах нанесе шест удара към вратата на Тибо Куртоа, най-доброто му постижение от сезон 2003/04 насам, но това не помогна на Ливърпул. Белгийският страж имаше късмет, защото англичаните общо отправиха 23 пъти към вратата му, докато Реал го стори само 3 пъти. Единственият гол в срещата обаче беше за тях - Винисиус Жуниор вкара при първия и последен за двубоя точен удар на своя тим. Испанците спечелиха своя 14-и трофей в Шампионска лига, а Салах загуби от тях за пети път в кариерата си.

Скоро след финала Родриго от Реал разказа как думите на Салах са ги мотивирали. "На тренировките преди мача си казвахме: "Хайде, Салах, хайде, Салах!". Мислехме си: "Трябва да спечелим, за да се подиграем на Салах". Когато те провокират, искаш да победиш, за да можеш да се присмееш в отговор. В края на мача направихме коридор за играчите на Ливърпул. Те минаха покрай нас, включително Салах с наведена глава. Модрич го погледна и каза: "Благодаря, Салах, опитай пак следващия път". Аз просто се засмях".

Последните 2 срещи на Салах с големия му кошмар бяха тази година в осминафиналите на Турнира на богатите. През февруари на "Анфийлд" той даде асистенция на Дарвин Нунес за 1:0 в 4', а после се възползва от грешка на Тибо Куртоа и удвои аванса на Ливърпул. Тогава изглеждаше, че денят ма мърсисайдци и на Салах е настъпил. Но Реал имаше други планове - вкара им 5 гола, оставени без отговор и си тръгна от Англия с почти нестопяемо предимство.

И точно такова се оказа то - след като до 78' двата тима не успяха да си вкарат, Карим Бензема нанесе своя удар и остави Мохамед Салах не само без по-нататъшно участие в Шампионска лига, но и без победа срещу този съперник в кариерата след 7 опита. А дали краят на участието на Ливърпул в Шампионска лига ще накара Салах да напусне тима четете тук.

Източник: championat.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички