Антонио Конте извлече 'нещо позитивно' от провала на Тотнъм и заговори за уволнение


Антонио Конте извлече 'нещо позитивно' от провала на Тотнъм и заговори за уволнение
Снимка: Getty Images

1140 0

"Ако трябва да извлека нещо позитивно, то е, че успяхме да направим крачка напред - през миналия сезон играехме в Лига на конференциите и тогава дори не успяхме да излезем от групата" - това заяви треньорът на Тотнъм Антонио Конте, след като "шпорите" бяха изхвърлени от Милан на 1/8-финалите в Шампионска лига.

"Сега направихме крачка в правилната посока, но това не беше достатъчно. Ако искаме да бъдем конкурентоспособни, трябва да се борим. Днес беше третият пореден мач, в който не успяваме да отбележим гол...", отчете италианецът.

"Мисля, че реваншът беше балансиран, но ние можем да се справяме доста по-добре в офанзивен план. Говоря за целия отбор, а не само за онези, които играят в предни позиции. Не мога да кажа нищо негативно за отдадеността на футболистите днес - те дадоха всичко от себе си".

По време на своята пресконференция, Конте намекна и че престоят му начело на Тотнъм вече е към своя край, предполагайки, че дори може да бъде уволнен:

"В момента имам договор с Тотнъм (б.р. - до 30 юни 2023-та), ще решим с клуба какво ще правим след края на сезона. Контрактът ми изтича през юни, но ще видим - може да решат да ме уволнят дори преди края на кампанията. Може би е имало по-големи очаквания и в момента са разочаровани... За мен като треньор най-важното е да се опиташ да работиш и да вдигнеш летвата. Тази година изпитваме затруднения от тази гледна точка", не скри мениджърът на "шпорите".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Стефано Пиоли и Милан вече мечтаят: Сега трябва да отидем на 1/4-финалите с увереност и вяра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички