ПСЖ не вкара “подарен” гол и Байерн Мюнхен се класира напред в Шампионска лига (ВИДЕО)


ПСЖ не вкара “подарен” гол и Байерн Мюнхен се класира напред в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8194 0

Байерн Мюнхен победи ПСЖ в реванша между двата тима на осминафиналите в Шампионска лига с 2:0 и по този начин осигури продължаването си напред с общ резултат 3:0. ДВе от трите попадения бяха дело на бивши “парижани” - Кингсли Коман преди три седмици, и Ерик Максим Чупо-Мотинг, който вкара първото редовно попадение във втората среща, докато Серж Гнабри сложи край на спора.

По време на втория двубой липсваха големия брой изключително чисти положения, но срещата бе с висок интензитет през цялото време, като особено през първата част атаките се развиваха една след друга. В 26-тата минута се оформи първото по-интересно положение пред една от двете врати, когато Меси се оказа срещу Зомер, но обградилите го противници укротиха нападението и последвалите удари на Меси не дадоха нужния резултат. 

И докато отборите се опитваха да следват нарежданията на наставниците и да играят прагматично през цялото време, то баварците бяха напът сами да се лишат от преднината си от попадение след успеха в Париж.

Причината бе ужасяваща грешка в 37-мата минута от страна на Ян Зомер, който се самозалъга срещу двама и загуби кълбото от Хакими. Последва удар на Витиня, но топката бе изчистена в последния момент със сетни сили от Де Лихт.

През втората част ситуацията на терена изцяло се промени и баварците изцяло поеха инициативата. Това доведе до попадение във вратата на Донарума след едва пет минути игра, но то бе отменено поради засада. След това натискът на домакините продължи и в 61-вата минута втората груба грешка, този път на Верати, бе наказана и Чупо-Мотинг откри.

След 3 минути Серхио Рамос успя да реабилитира до известна степен Зомер, тъй като страхотен удар с глава бе париран от швейцареца. В последните минути открилите се гости бяха за втори път наказани в срещата, логично този път след бърза контраатака, реализирана от Гнабри, а в добавеното време попадение на Мане бе отменено поради засада.

Първо полувреме:

Първата възможност пред една от двете врати дойде след по-малко от 120 секунди, когато Мбапе се впусна в рейд по левия фланг, който обаче завърши с удар в обхвата на Зомер.

До 25-тата минута се стигна до по едно положение пред двете врати, като първо Донарума прихвана стрелба на Горецка, което нямаше как да го затрудни особено. След това гостите отговориха чрез Мбапе, този път по десния фланг, но нападателят си пое топката под възможностите си и теренът не му стигна. 

След приполовяването на срещата Лео Меси се озова в наказателното поле на домакините, но бе обграден от няколко противници, което затрудни ситуацията му, В крайна сметка той стреля последователно няколко пъти, но накрая Зомер взе кълбото в свое владение.

В 31-вата минута се стигна до най-опасното положение на баварците до онзи момент, след като пред Мусиала се откри възможност за стрелба, но опитът му от малък ъгъл попадна в Донарума.

След 6 минути се стигна до страшна грешка от страна на Зомер, който се самозалъга срещу двама и загуби кълбото от Хакими. Последва удар на Витиня, като кълбото бе изчистено в последния момент със сетни сили от Де Лихт. 

Video edited on Kapwing

Преди това в 36-тата минута логично се стигна до принудителна смяна, след като Маркиньос стартира невъзстановен и болки го извадиха за сметка на Мулер.

Второ полувреме:

Срещата продължи ударно за домакините, след като пет минути отнеха на домакините да открят чрез Мюлер. При положението се оказа, че Чупо-Мотинг, който е бил в нередовна позиция, е докоснал топката и поради тази причина ВАР отмени попадението.

ГОЛ! В 61-вата минута вече нямаше кой да помогне на гостите, след като изгубиха кълбото в лоша позиция. Топката бе отнета на Верати и комбинация между Горецка и Чупо-Мотинг направи разликата до този момент! 1:0!

Video edited on Kapwing

След 180 секунди Рамос се извиси над всички и с глава насочи по диагонал, но опитът му бе перфектно париран от Зомер.

До началото на последните 10 минути от редовното време домакините се впуснаха в няколко добри контраатаки, но последвалите опити не бяха достатъчни за удвояването на разликата.

Около 88-мата минута Заир-Емери отправи страхотен пас към Мбапе, но суперзвездата се строполи в наказателното поле.

ГОЛ! Секудни по-късно Гнабри сложи край на спора между двата тима, след като баварците се впуснаха в контраатака, която завърши по най-добрия начин! 2:0!

В петминутното добавено време се стигна до нов отмемен гол - този път на Садио Мане, след като защитата на гостите отново започна често да се пропуква.

Стартови състави:

Байерн Мюнхен: Зомер, Упамекано, Де Лихт, Кимих, Горетцка, Коман, Чупо-Мотинг, Дейвис, Мюлер, Мусиала, Станишич

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Рамос, Данило, Мендеш, Верати, Витиня, Фабиан, Меси, Мбапе

Преди мача:

Баварците до голяма степен ще трябва да направят всичко по силите си да опазят преднината от 1:0, която завоюваха насред Париж преди 3 седмици. На среща им се изправя докрай решеният тим на Кристоф Галтие, който ще се опита да продължи похода си в най-комерсиалния турнир на Стария континент.

И двата тима са в серия от успехи, но типично за тези на гостите са допусканите попадения, след като Нант и Лил им вкараха общо 5. Възпитаниците на Нагелсман пък водят ожесточена борба за титлата в Германия и към момента са на върха в класирането, било то и с равни точки с Борусия Дортмунд.

Букмейкърите дават предимство на домакините, които днес няма да разчитат на Ернандес и Павар, Нойер е дълготрайно контузен, а Мазрауи остава под въпрос. За парижани логично големият отсъстващ е Неймар, Кимпембе също отново е в лазарет, а Маркиньос остава под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички