Три гола, две греди, куп пропуски и Реал направи Ювентус на пух и прах


Три гола, две греди, куп пропуски и Реал направи Ювентус на пух и прах
Снимка: Getty Images/Gulliver

6153 0

Повторението на финала на Шампионска лига между Ювентус и Реал Мадрид протече по крайно неочакван начин. "Кралския клуб" смачка "старата госпожа" с 3:0, а ако не бяха пропуските на Кристиано Роналдо и двете греди на Тони Кроос и Матео Ковачич, резултатът можеше да е най-тежкият в историята на италианския гранд. 

Независимо от това обаче, вечерта принадлежеше на Кристиано Роналдо. Той отбеляза първия гол още в 3', а през второто полувреме вкара невиждан гол, засичайки центриране на Дани Карвахал с брутална задна ножица, при която засече топката на 2 метра от земята!

Последва и червен картон за Дибала, а в 72' Марсело реши всичко в мача с 3-и гол в мача, и то след асистенция на Роналдо. Буфон спаси два удара на Роналдо в заключителните 15 минути, а и гредата му помогна да не инкасира повече голове.

Преди последните спасявания на италианеца срещу Кристиано португалецът му беше вкарал 9 гола от последните 10 удара, които беше отправил срещу него. Иначе "седмицата" на "белия балет" вече има 14 гола в 9 мача в Шампионска лига, както и цели 23 в последните 12 мача, с което се превърна в най-резултатния играч на планетата през настоящия сезон.

Пропуските обаче със сигурност оставят поне малко интрига за реванша. Ювентус никога не е отпадал от Реал Мадрид в елиминационна фаза в два мача, но това изглежда почти гарантирано след 0:3 в Торино.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' Реал Мадрид изненадващо успя да стигне до аванс. Марсело промуши топката между двама, за да изведе Иско по лявото крило. Той нахлу в наказателното поле и пусна остър пас за Кристиано Роналдо, като португалецът беше безпощаден от 7 метра - 0:1 за "кралския клуб".

Само 3 минути по-късно домакините можеха да върнат попадението. Дибала беше изведен брилянтно в наказателното поле, където той овладя и стреля, но в последния момент Рамос с шпагат успя да прати топката в корнер - страхотна намеса на капитана на Реал Мадрид.

В 11' защитата на Ювентус допусна нетипична грешка, оставяйки при центриране от корнер Варан абсолютно непокрит. Той обаче не прецени отскока си и от 6 метра не успя да засече във вратата.

В 22' Ювентус изпусна най-доброто си положение до момента в срещата. При центриране от пряк свободен удар Игуаин беше изпуснат от защитниците и засече от упор топката, но Навас с котешки рефлекс някакси запази вратата си суха - фрапантен пропуск на аржентинеца.

В 36' Реал Мадрид получи още един шанс за гол, като този път Тони Кроос се оказа на върха на атакта и пробва удар от 20 метра. Топовният му изстрел преодоля Буфон, но разтресе напречния стълб на вратата - късмет за "старата госпожа".

Само 2 минути по-късно като по чудо топката не се озова във вратата на Навас. Топката беше центрирана към далечната греа, където Рамос и вратарят оставиха Игуаин да играе с нея и да я върне към Киелини. Защитникът обаче не очакваше това и, вместо да засече в опразнената врата, Варан успя да избие в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна в убийствен пропуск за гостите. Бензема беше изведен в наказателното поле, а той подаде веднага за Роналдо, който връхлетя отдясно. Малкият ъгъл обаче му попречи да намери очертанията.

В 55' Реал Мадрид получи ужасна новина. Серхио Рамос фаулира отзад Дибала и получи жълт картон, заради който ще трябва да изпусне реванша. От последвалия пряк свободен удар аржентинецът стреля, топката рикошира в стената и за малко да влезе в опразнената от Кейлор Навас врата - късмет за Реал.

В 64' Реал Мадрид успя да удвои резултата, и то след наистина неописуемо изпълнение на Кристиано Роналдо. Грешка на Киелини едва не остави Роналдо сам срещу вратата, но той и Буфон успяха да го затворят. Той върна назад за Васкес, който стреля в опразнената врата, но като по чудо Буфон се хвърли и успя да избие.

Това обаче не беше краят. Топката остана в Карвахал, който отдясно на нападението успя да се завърти между няколко души и да центрира в наказателното поле. Така дойде най-красивият момент в кариерата на Кристиано Роналдо. Той се извиси над защитата с брутална задна ножица, при която засече топката на поне 1.80 метра от земята и вкара брилянтен гол - 0:2.

Малко след попадението нервите на Пауло Дибала не издържаха и той си изкара набързо втори жълт картон, заради който беше изгонен. Това доведе и до 3-и гол в полза на Реал в 72', след като Марсело нахлу в наказателното поле, разигра на двойно подаване с Роналдо и се разписа за 0:3.

До края на мача Реал Мадрид пропусна златни шансове да реши всичко в сблъсъка. Буфон спаси два страховити удара на Кристиано Роналдо, а Матео Ковачич разтресе напречната греда за втори път в мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Буфон, Де Шильо, Джорджо Киелини, Андреа Барзали, Квадво Асамоа, Кедира, Бентакур, Дъглас Коста, Алекс Сандро, Пауло Дибала, Гонсало Игуаин

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело, Каземиро, Тони Кроос, Лука Модрич, Иско, Карим Бензема, Кристиано Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус изглеждаше в сериозна безизходица в двубоя срещу Тотнъм от осминафиналите в Шампионска лига, след като "шпорите" стигнаха до 2:2 в Торино, а в реванша водеха изцяло играта и водеха с 1:0 след първия час игра. В рамките на само няколко минути обаче "бианконерите" показаха класа, обърнаха резултата и затвориха постъпите към вратата си, елиминирайки летящия високо тим от Лондон.

Реал Мадрид беше "обречен" от мнозина срещу ПСЖ, но след 3:1 на "Бернабеу" и 2:1 в Париж носителят на трофея доказа, че в каквото и състояние да се намира, няма да предаде толкова лесно върха на Стария континент, на който се изкачи 3 пъти в последните 4 издания.

Във финала преди по-малко от година Реал Мадрид тотално надигра Ювентус, но в елиминационна фаза в два мача "белия балет" никога не е отстранявал своя италиански конкурент, откакто е създаден настоящия формат на надпреварата.

Очаквайте стартовите състави на двата отбора около 20:45 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички