5 причини, поради които Реал Мадрид ще победи Ювентус в първия 1/4-финал


5 причини, поради които Реал Мадрид ще победи Ювентус в първия 1/4-финал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2090 0

Тази вечер предстои да се изиграе един от гвоздеите в програмата на 1/4-финалите на Шампионска лига. Ювентус е домакин в първия двубой помежду им, а Зинедин Зидан ще опита да продължи традицията да не отпада толкова рано от турнира. 

От друга страна обаче Юве има шанс за реванш срещу "белия балет", от който загубиха на финала на турнира миналата година. За Зизу и момчетата му обаче Шампионска лига остава единственият шанс за трофей през сезона и със сигурност ще хвърлят всички сили в любимата си надпревара, за да влязат в историята с трета поредна титла.  

Ето няколко причини, поради които Реал ще победи Ювентус:

Юве ще е без част от титулярите си

Масимилиано Алегри ще трябва да се справя без Мехди Бенатия и Миралем Пянич, които са наказани. Алекс Сандро, Фернардо Бернардески и Марио Манджукич пък са под въпрос. От всички отсъстващи най-трудно ще бъде заменен Пянич, който е един от ключовите в селекцията на Алегри, като има 6 гола и 8 асистенции.

Зидан знае как да се възползва от уязвимостта на "бианконерите"

Последният път, когато двата отбора се срещнаха Реал буквално унищожи Ювентус на финала в ШЛ и то с брилятно второ полувреме. "Кралете" пресираха италианския си съперник, непозволявайки дори да овладеят топката. На 1/8-финалите шампионът на Италия също срещна известни затруднения с Тотнъм именно в моментите, когато "шпорите" пресираха. Зидан със сигурност ще опита тази тактика и довечера. Марсело, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо може да им причинят много проблеми по фланговете. 

Роналдо просто не може да бъде спрян да бележи 

Няма нищо, което да спре португалецът на терена и то именно в Шампионска лига. Макар да започна много слабо сезона в Ла Лига и да бе отписан от мнозина с 4-те си гола в 14 мача, Роналдо в следващите си 11 мача отбеляза 21 попадения! Срещу ПСЖ на 1/8-финалите отбеляза 3 гола и асистира за 1. На финала минлата година срещу "Старата госпожа" също се разписа. 

Реал във връхната си точка в точното време

"Белия балет" имаше ужасяващ старт на сезона в първенството, губейки 4 срещи от първите си 18 двубоя и пропиля 22 точки в битката за титлата. В последните месеци обаче Реал значително подобри играта си и в последните 14 срещи е загубил само една и е спечелил 12. В първата половина на сезона отборът е отбележил 47 гола в Ла Лига и ШЛ, а от началото на 2018 година броят на попаденията е 51 в 16 срещи, което прави средно  3,2 гола на среща. 

Гонсало Игуаин не е в най-добрата си форма

Великоплепният сезон през миналата капмания на Юве се дължи в голяма част и на Игуаин, който не можеше да бъде спрян. Настоящият сезон обаче е по-колеблив от прдходния и макар да не може да се каже, че е записал лош сезон, то не може да се каже, че е бил и великолепен. В последните си 18 мача има 9 отбелязани гола в Серия А и Шампионска Лига. Също така в 16 срещи през този сезон в италианския елит не се е разписал, което не е нещо очаквано за аржентинеца. При последната среща на двата отбора Игуиан бе обезличен от Рамос и Варан, тази вечер ще видим дали историята ще се повтори. 

Двубоят между Реал и Ювентус e от 21:45 часа и може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички