Клоп обясни защо Ливърпул пропиля 3 гола преднина


Клоп обясни защо Ливърпул пропиля 3 гола преднина
Снимка: Getty Images/Guliver

4156 0

Европейският клубен шампион Ливърпул бе близо до това да осъществи един от най-големите гафове в своята пребогата история. Мърсисайдци допуснаха да бъдат изравнени, след като водеха с три безответни гола срещу непретенциозния тим на Ред Бул Залцбург. В крайна сметка - Мохамед Салах осигури победата с 4:3.

"Те смениха системата на игра - това е позволено и по принцип не е проблем, но за нас се оказа такъв тази вечер. Ние променихме целия си подход, поради някаква причина. Някои бяха в настроение да владеят топката, други да атакуват, а трети бяха твърде превъзбудени. Другият ни проблем бе, че се опитвахме да завършваме през центъра. Там те имаха един халф по-малко, защото играеха по-рисковано с фалшива 10-ка. Оставяха го между линиите, а ние продължавахме да атакуваме оттам. Губим топката, те подават на 10-ката, той се оказва зад Фабиньо и следва контраатака. Това промени импулса на играта" - обясни на какво се дължи пропиляната преднина мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп.

Победата за англичаните бе задължителна, след като в първия мач от груповата фаза на Шампионска лига загубиха с 0:2 от Наполи. Италианците, пък, се издъниха срещу аутсайдера Генк, като двата тима не съумяха да си отбележат гол. Вижте подробности за мача между Наполи и Генк - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички