В Англия решиха дали да изхвърлят Ливърпул от Купата на Лигата


В Англия решиха дали да изхвърлят Ливърпул от Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

4168 0

Ливърпул все пак ще продължи участието си в Купата на Лигата на Англия, въпреки че мърсисайдци ги грозеше реална заплаха от изхвърляне от надпреварата. "Червените" се разминаха само с глоба в размер на 200 хил. паунда заради това, че Педро Чиривея игра в двубоя срещу МК Донс без да има това право.

Причината за това беше, че жълтата карта (международен сертификат за трансфер - б.р.) на Чиривея липсваше, а това означаваше, че Ливърпул може да бъде изхвърлен административно от Купата на Лигата. Все пак, поради "смекчаващи вината обстоятелства", европейският шампион се размина само с глоба.

"Червените" са изискали необходимите документи от ФА, откъдето дори са позволили Чиривея да бъде вписан за първите два мача от Висшата лига. Половината от наложената глоба е условна и ще следва да бъде заплатена единствено при ново нарушение в следващите 12 месеца.

Така Ливърпул продължава в турнира, където в следващия кръг ще се изправи срещу Арсенал. Междувременно Юрген Клоп отговори конкретно в кой мач ще се завърне в игра титулярния страж Алисон Бекер (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички