Байерн разнищи Арсенал и обезмисли реванша на "Емирейтс" (ВИДЕО)


Байерн разнищи Арсенал и обезмисли реванша на "Емирейтс" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2679 0

Отборът на Байерн Мюнхен нанесе една от най-тежките загуби в историята на Арсенал след като го победи на своя "Алианц Арена" с изразителното 5:1 в първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига.

Ариен Робен откри в началото на първата част, а 15' преди почивката Алексис Санчес изравни. През второто полувреме на терена имаше само един отбор - този на Карло Анчелоти. Два гола на Тиаго Алкантара и по един на Роберт Левандовски и Томас Мюлер оформиха крайното 5:1.

Този резултат на практика обезмисля реванша в Лондон, който е след три седмици.

Срещата започна доста равностойно, а първи до точен удар стигнаха домакините от Байерн. Артуро Видал се оказа с топка в крака на дъгата на наказателното поле и нанесе хубав фалцов удар с левия крак, но Давид Оспина внимаваше и улови топката.

Новата голова ситуация за баварците не закъсня и в 11' те поведоха в резултата. Ариен Робен получи топката от ляво и по обичайния за него начин напредна към наказателното поле, след което отправи удар, който бе извън обсега на противниковия страж - 1:0.

В 14' отново холандското крило на немския тим попадна под прожекторите, след като се опита да отбележи подобен гол, но този път шутира ниско и Оспина се справи.

След 27' игра гостите от Арсенал имаха възможност да изравнят резултата, след като Месут Йозил отправи удар към вратата на Мануел Нойер. Топката изглеждаше лесна за стража на Байерн, но той не съумя да я задържи в ръцете си. За негов късмет обаче не последва нов точен удар към вратата му.

В 29' се стигна до дузпа за Арсенал. При корнер от ляво на вратата на домакините Роберт Левандовски овладя и Лоран Косчелни се промъкна зад него и бе фаулиран - дузпа. Зад топката застана Алексис Санчес, като Нойер показа рефлекс и спаси, но кълбото попадна на крака на нападателя на Арсенал, който при добавката не сгреши - 1:1.

В 39' като по чудо гостите от Лондон не излезнаха напред в резултата, след като осъществиха най-добрата си атака в срещата. Месут Йозил напредна и комбинира със Санчес. Чилиецът намери добре Алекс Иуоби в наказателното поле, който върна към дузпата, където бе оставен непокрит Гранит Джака. Опорният халф на "топчиите" стреля от въздуха, но кълбото попадна право в тялото на Нойер, който успокои топката, след което я улови сигурно в ръце.

Три минути преди почивката и Байерн имаше своята възможност, след като Давид Алаба нахлу на скорост в половината на английския тим, след което центрира към наказателното поле. Топката кацна на главата на Левандовски, но полският таран не успя да я насочи точно във вратата на Оспина.

Втората част започна лошо за гостите. Още в 48' те трябваше да извършат принудителна смяна, след като капитанът Косчелни се контузи и отстъпи мястото си на Габриел. Контузия получи и Оспина, но за щастие на Арсен Венгер стражът успя да продължи срещата.

8' след подновяването на играта Байерн отново излезе напред в резултата. Робен проби от ляво, след което подаде към нахлуващия Филип Лам. Капитанът на домакините центрира в наказателното поле, където Левандовски надскочи Шкодран Мустафи и с глава изведе своите напред - 2:1.

В рамките само на още две минути баварците нанесоха своя удар и вкараха нов гол във вратата на противника. Левандовски изведе с пета Тиаго Алкантара в наказателното поле, като футболистът на домакините не сгреши, останал очи в очи с Оспина - 3:1.

След 60' защитата на Арсенал се срина. Пред Оспина настана истински разстрел, като първо гредата спаси вратата на Арсенал, след това и Киърън Гибс си позволи игра с ръка, която не бе наказана. При последвалата атака обаче нямаше спасение за гостите. Алкантара се озова с топка в крака след недобро изчистване и от дъгата на наказателното поле стреля. Кълбото се отклони в крака на Джака и влетя в мрежата на колумбийския страж.

Силното второ полувреме за Байерн продължи и появилият се като смяна в 86' Томас Мюлер се разписа само 2' по-късно след добра комбинация на "червените" в наказателното поле.

Отборите на Байерн и Арсенал са два от тимовете, които в последните години играят най-често един срещу друг. До момента двата тима са се срещали общо 10 пъти, като баварците са записали 5 успеха срещу 3 за лондонския тим при 2 равенства.

До момента Арсенал е стигал до една единствена победа на стадиона на днешния си противник, като това се случи през 2013 година. Тогава играчите на Арсен Венгер спечелиха с 2:0, но отпаднаха, след като бяха изгубили първата среща с 3:1.

В лагера на баварците пък се надяват това да е годината, в която тима отново ще стъпи на европейския връх, след като тима бе поет от носителя на три титли в Шампионска лига като треньор - Карло Анчелоти. Двама от основните играчи на немския шампион ще пропуснат днешната среща - Жером Боатенг и Франк Рибери имат проблеми с контузии, но се очаква да са на линия за реванша на "Емирейтс". Татко Карло и неговият тим са в серия от 15 поредни победи в европейските клубни турнири, реализирайки 53 гола срещу само 8 допуснати.

Арсен Венгер няма проблеми с основни контузени играчи и се очаква да заложи на най-силното, с което разполага.

Карло Анчелоти е избрал да стартира срещата с Мануел Нойер на вратата. Пред него в защита ще действат Давид Алаба, Матс Хумелс, Хави Мартинес и капитанът Филип Лам. Двойката опорни халфове пред тях се формира от Артуро Видал и Шаби Алонсо, а Тиаго Алкантара, Ариен Робен и Дъглас Коста ще помагат на головата машина Роберт Левандовски.

За гостите Давид Оспина ще започне между гредите. Киърън Гибс, капитанът Лоран Косчелни, Шкодран Мустафи и Ектор Белерин са четиримата в отбрана, а Гранит Джака и Франсис Коклен ще помагат в спирането на противниковите атаки. В предни позиции е Алексис Санчес, като по крилата ще бъде подпомаган от Алекс Иуоби и Алекс-Окслейд Чембърлейн, а Месут Йозил е поставен зад чилийския голаджия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички