Двама ключови играчи на Байерн аут за дербито с Арсенал


Двама ключови играчи на Байерн аут за дербито с Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1189 0

Сряда вечер ще бъде поредната незабравима нощ за феновете на европейския футбол. Два от най-големите грандове през последното десетилетие Байерн Мюнхен и Арсенал ще се изправят един срещу друг в първа среща от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига, а "Алианц Арена" ще приеме сблъсъка.

Лошите новини за немския шампион вече започнаха, след като стана ясно, че намиращият се във форма Ариен Робен ще пропусне срещата. Централният бранител Жером Боатенг също няма да може да помогне на съотборниците си в сблъсъка с "топчиите".

Очакваше се двамата да бъдат на линия за първия 1/8-финал, но по-рано тази седмица стана ясно, че френският атакуващ футболист тренира индивидуално и Карло Анчелоти няма да може да разчита на него. През януари бившият играч на Олимпик Марсилия записа две асистенции на сметката си при победите с 2:1 над Фрайбург и Вердер Бремен, но получи травма в бедрото, която го спира за мача с Арсенал.

Другият ключов играч, на който Анчелоти няма да може да разчита е Жером Боатенг. Централният бранител все още се възстановява от контузия в рамото, която получи през ноември по време на мач с националния отбор на Германия,а през сезона има едва седем мача за баварците.

Дуото, което беше част от тима и през 2012/13 година, за да помогне за спечелването на Требъла, се очаква да вземе участие в реванша на "Емирейтс" на 8 март, но все още не е ясно дали ще могат да започнат като титуляри.

Добрата новина за Карло Анчелоти е, че Шаби Алонсо е готов за игра и ще запиве своя мач №116 в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички