Разгром! ПСЖ се подигра с Барселона (ВИДЕО)


Разгром! ПСЖ се подигра с Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3518 0

ПСЖ разгроми Барселона в първия 1/8-финален сблъсък в Шампионска лига с 4:0 на "Парк де Пренс". Парижани контролираха изцяло играта и не оставиха никакъв шанс на съперника си да създадат нещо по-опасно. Попаденията отбелязаха Анхел Ди Мария (18', 55'), Дракслер (40') и Кавани (72').

Още в самото начало Единсон Кавани засече прецизно центриране пред вратата и завърши перфектно атака на домакините. Един от защитниците на Барса обаче реагира навреме и изчисти топката в безопасност. Повторенията показаха и, че Кавани е бил в положение на засада.

Домакините бяха по-активните в първоначалните минути на срещата и няколко пъти бяха близо до откриване на резултата.

В 10' Матуиди с удар от наказателното поле затрудни Тeр Щеген, а отбитата топка попадна в Рабио, който стреля в тялото на защитник на "каталунците". Пресата на парижани даде резултат и в 18' те излязоха напред в резултата. Aнхел Ди Мария от пряк свободен удар с перфектен шут от удобна позиция откри резултата.

В 27' Андре Гомеш се стрелна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по трева в средата на вратата, но Кевин Трап внимаваше и го отрази. Това бе първата по-опасна ситуация за Барселона.

В 33' Юлиан Дракслер нанесе обещаваш удар, но Марк-Андре Тер Щеген отрази с прекрасно спасяване опита, който отиваше в левия ъгъл, и запази резултата. 

5 минути преди края на полувремето ПСЖ удвои преднината си. Дракслер със силен удар по диагонал отдясно в наказателното поле матира Тер Щеген.

Втората част също започна с интересни положения пред вратата на Тер Щеген. В 49' Единсон Кавани скочи високо, за да засече центриране в близост до точката на дузпата, но ударът му с глава прелетя далеч встрани от лявата греда.

В 55' бившият играч на Реал Мадрид Ди Мария отбеляза второ попадение в срещата. С много техничен удар с вътрешен фалц от границата на наказателното поле той отказа защитата и стража на каталунците за 3:0.

Парижани изцяло контролираха събитията на терена, което доведе и до 4-ти гол във вратата на Барса. Томас Мюние комбинира с Единсон Кавани, който достигна до топката преди няколко защитници. Уругваецът стреля от вътрешността на наказателното поле и 4:0.

Съставите:

ПСЖ: Трап, Кимпембе, Маркиньос, Верати, Кавани, Ди Мария, Муние, Матюиди, Курзава, Дракслер, Рабио

Барселона: Тер Щеген, Пике, Бускетс, Иниеста, Суарес, Меси, Неймар, Алба, Сержи Роберто, Гомеш, Юмтити

ПСЖ се класира в тази фаза, завършвайки втори в своята група, отстъпвайки първата позиция на Арсенал, докато Барса спечели убедително в компанията на Ман Сити, Борусия М и Селтик. Откакто катарските богаташи взеха властта, ПСЖ на два пъти отпадна от Барселона в елиминациите на ШЛ - през 2013 и 2015.

ПСЖ е безапелационен от началото на годината. Тимът няма поражение през 2017 г. в 10 мача от всички турнири, записвайки едва едно равенство при домакинството си на Монако. Наказан за тази среща е полузащитникът Тиаго Мота, под въпрос за срещата в състава на Емери е аржентинецът Хавиер Пасторе. Капитанът Тиаго Силва също е аут от двубоя.

Барселона загуби само един от последните си 22 мача във всички турнири. Освен това се добра до финал за Купата на краля. При последния си мач тимът гостува на Алавес в първенството и го разгроми с 6:0. Луис Енрике няма да може да разчита на Хавиер Масче-рано, Арда Туран и Алейш Видал, които са контузени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички