Гол с ръка на Алексис и дузпа донесоха победа на Арсенал


Гол с ръка на Алексис и дузпа донесоха победа на Арсенал
Снимка: Guliver/Getty Images

788 0

Гол с ръка и от дузпа на Алексис Санчес върна Арсенал на победния път и прекрати поредицата от два мача без успех в английската Висша лига. Хъл Сити бе надвит с 2:0 на "Емиратс" в среща от 25 кръг, след която тимът на Арсен Венгер събра 50 точки и поне временно се изравни по актив с втория в класирането Тотнъм, който в 19:30 часа в събота гостува на Ливърпул в дербито.

Лидерът Челси е все още доста далеч с 59 пункта и мач по-малко, а Хъл Сити остава с 20 точки на 18-о място в зоната на изпадащите и не можа да разплаче трети пореден гранд, след като първо стигна до 0:0 на гости на Манчестър Юнайтед, а след това удари с 2:0 Ливърпул у дома си.

В 35-ата минута Санчес откри резултата по изключително спорен начин, пращайки топката в мрежата с ръка. Киърън Гибс стреля по диагонала, защитник се намеси на голлинията, а след това Алексис изпревари вратаря за кълбото. То рикошира от стража и се отби в ръката на чилиеца, за да влезе във вратата - неумишлена игра с ръка на Санчес, но тя именно му помогна да се разпише.

Гостите не се държаха като обречени на "Емиратс" и Петър Чех трябваше да се намесва пет пъти, за да опази вратата си от гол.

В 92-ата минута обаче Клукас получи червен картон за игра с ръка пред собствената голлиния, а Алексис реализира дузпата и оформи крайното 2:0. Санчес вече има 17 гола на сметката си през сезона (плюс цели 8 асистенции), с което засега е еднолично на върха при голмайсторите, изпреварвайки Ромелу Лукаку от Евертън (16).


All Goals & Highlights HD - Arsenal 2-0 Hull... by riqezi

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички