Бенфика триумфира след куп пропуски на Дортмунд


Бенфика триумфира след куп пропуски на Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

1593 0

Бенфика победи Борусия (Дортмунд) с 1:0 в първа среща от 1/8-финалите в Шампионска лига. Костас Митроглу донесе успеха на лисабонските "орли" с попадение в 48-ата минута. Гостите обаче трябва да съжаляват, тъй като изпуснаха огромен брой положения пред вратата на Едерсон. Освен това Обамеянг пропусна да се разпише и от дузпа през втората част.

Бенфика откри второто полувреме с попадение. След ъглов удар Луизао сви топката с глава към Митроглу, който не сгреши и я оплете в мрежата.

По-добрите положения през първата част бяха в сметката на Борусия Дортмунд и бе по-близо до откриване на резултата. В 10' Пиер-Емерик Обамеянг си освободи пространство в наказателното поле след точно подаване и отправи удар, преминал малко над напречната греда.

В 23' Осман Дембеле стреля от вътрешността на пеналтерията, но ударът му е добре блокиран. В 38' Обамеянг беше в добра позиция в наказателното поле, но не успя да достигне до подаването, което беше прекалено силно.

В 58' Борусия получи правото да изпълни дузпа. Пиер-Емерик Обамеянг прати топката в центъра на вратата, но Сантана де Мораеш не помръдна от мястото си и спаси с лекота.

6 минути преди края на срещата Кристиан Пулишич достигна до отскочилата топка на границата на наказателното поле и изстреля топката към левия ъгъл, но Сантана де Мораеш внимаваше и направи чудесно спасяване.

Преди мача

В последните си десет домакински мача в турнира Бенфика допусна две поражения и три равенства, а миналата година отпадна на четвъртфиналите от  Байерн Мюнхен.

Иберийците нямат загуба в последните си четири мача у дома срещу германски клубове, губейки за последно от Шалке през 2010 година. Балансът на Бенфика срещу отбори от Бундеслигата е 10 победи, 8 равенства и само две загуби.

До миналия сезон Борусия имаше само загуби в Португалия, но след като елиминира Порто в Лига Европа и победи Спортинг на два пъти в групите този сезон, сега ще търси трета поредна победа. Борусия има 7 победи и две ремита в последните си 11 гостувания в евротурнирите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички