6-голово зрелище изпрати Ливърпул на 1/2-финал в Шампионска лига!


6-голово зрелище изпрати Ливърпул на 1/2-финал в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

7508 0

Шесткратният европейски шампион Ливърпул се класира за 1/2-финалите в Шампионска лига, след като отстрани португалския Бенфика. Двата тима направиха зрелищно равенство 3:3 на "Анфийлд", но с общ резултат 6:4 мърсисайдци продължават напред в турнира.

Ибрахима Конате откри резултата подобно на първата среща в Лисабон, когато отново вкара първото попадение с глава. Гонсало Рамош обаче изравни за Бенфика преди почивката. През втората част Роберто Фирмино вкара два гола, които дадоха спокойствие на "червените".

Мърсисайдци обаче се отпуснаха твърде много и Бенфика стигна до изравняване на резултата след голове на Роман Яремчук и Дарвин Нунес. Няколко попадения в мача пък бяха отменени поради засади. В крайна сметка Бенфика си тръгна непобеден от "Анфийлд", но отпадна от турнира.

На полуфиналите Ливърпул ще се изправи срещу испанската сензация Виляреал - тимът, който изхвърли Байерн Мюнхен. Повече за вълшебната приказка на Виляреал и "фабриката за таланти", четете на посочения линк!

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

В средата на първата част Ливърпул откри резултата на "Анфийлд". След центриране от корнер Ибрахима Конате се извиси над всички, за да засече подаването с глава и да реализира във вратата на стража Влаходимос. Попадението досущ наподобяваше гола на Конате в първия мач в Лисабон - 1:0!

Десетина минути по-късно Бенфика се добра до изравнителен гол. Гонзало Рамош дебнеше на ръба на засадата и получи извеждащо подаване. Последва мощен удар от футболиста на Бенфика, който не остави шанс на Алисон да се намеси - 1:1!

В 55-ата минута Ливърпул си върна преднината в резултата. Извеждащ пас намери Луис Диас в наказателното поле, но стражът Влаходимос го спря. Топката отиде в Диого Жота, който центрира перфектно за Роберто Фирмино, а бразилецът засече с лекота в мрежата на Бенфика - 2:1!

Десет минути по-късно Ливърпул реализира трето попадение във вратата на Бенфика. След центриране от статично положение Роберто Фирмино се измъкна от опеката си и напълно необезпокояван засече подаването във въздуха и реализира втория си гол в мача - 3:1!

В 74-ата минута Бенфика върна един гол за радост на гостуващите фенове. Грималдо успя да изведе Роман Яремчук зад отбраната на Ливърпул, а украинецът хладнокръвно преодоля Алисон Бекер и вкара на празна врата. Голът първоначално бе отменен заради засада, но след намесата на ВАР попадението бе признато - 3:2!

В 83-ата минута Бенфика изравни. Дарвин Нунес бе изведен сам срещу Алисон и вкара. Любопитното бе, че голът отново бе отменен заради засада според страничния рефер, но ВАР отново се намеси и поправи грешката - 3:3! Секунди по-късно отново Нунес можеше да вкара, но Алисон се намери блестящо.

В края на мача Мохамед Салах намери Садио Мане на метър от вратата, а сенегалецът се разписа. Голът обаче бе отменен, тъй като Мане бе в положение на засада. След това бе отменен още един гол на Дарвин Нунес заради засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Цимикас, Матип, Конате, Гомес, Милнър, Хендерсън, Кейта, Диас, Жота, Фирмино

Бенфика: Влаходимос, Грималдо, Вертонген, Отаменди, Жилберто, Таарабт, Вайгъл, Евертон, Рамос, Гонсалвеш, Нунес

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Английският гранд Ливърпул изглежда с единия крак стъпил на 1/2-финалите в Шампионска лига, но за да си гарантира мястото в предпоследната фаза на турнира, ще трябва да изиграе още един двубой срещу португалския Бенфика от 1/4-финалите.

Ливърпул до голяма степен си свърши работата на четвъртфиналната фаза още в първия мач в Лисабон, откъдето си тръгна с победа с 1:3. На "Анфийлд" задачата пред Бенфика изглежда много трудна, но не и невъзможна.

През уикенда Ливърпул изигра много тежък двубой срещу Манчестър Сити, завършил 2:2 на "Етихад", а в идната събота отново ще се изправи срещу "гражданите", но за ФА Къп. Бенфика пък записа победа с 3:1 над Белененсеш в португалското първенство.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА ЛИВЪРПУЛ - БЕНФИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички