На Анчелоти не му пука кой е "Отборът на годината", Реал Мадрид спечелил най-важното


На Анчелоти не му пука кой е "Отборът на годината", Реал Мадрид спечелил най-важното
Снимка: Getty Images

1476 0

Шампионът на Испания Реал Мадрид излиза в сряда вечер срещу тима на Елче в мач от междинния десети кръг на Ла Лига. Наставникът на "кралете" Карло Анчелоти говори пред медиите на пресконференция преди мача, на която засегна различни теми около отбора.

Кога Тибо Куртоа се завръща за Реал Мадрид?

Анчелоти започна пресконференцията с новината, че Тибо Куртоа няма да вземе участие в двубоя срещу Елче, но вероятно ще бъде готов за събота, когато тимът приема Севиля. "Куртоа няма да играе утре, може би в събота", лаконичен бе Анчелоти.

Куртоа не скри яда си по време на "Златната топка"

Треньорът на "белите" заяви, че 17-годишният нападател Икер Браво няма да пътува с отбора за гостуването на Елче и ще остане във втория отбор, където се представя солидно.

Винисиус заслужено осми, Бензема да мисли за следващата "Златна топка"

Той не пропусна да коментира и наградата на Куртоа за най-добър вратар, както и "Златната топка" на Карим Бензема и призовете за останалите играчи на Реал Мадрид. "Гордеем се с Карим, Куртоа, Модрич и Винисиус. Много сме горди с тях", каза Анчелоти.

Що се отнася до осмото място на Винисиус в класацията на "Франс Футбол", Анчелоти смята, че е справедливо, като добави, че винаги има какво да се подобрява и това ще бъде мотивация за бразилеца да продължи да се развива.

Какво от "Златната топка" изненада Анчелоти? 

Анчелоти обаче не скри, че е останал изненадан от липсата на други играчи на Реал сред 30-те най-добри за "Златната топка". "Бях изненадан, че Кроос, Валверде, Алаба и Милитао дори не бяха номинирани." А за Бензема добави: "Карим вече може да мисли за следващата "Златна топка".

На Анчелоти не му пука кой е "Отборът на годината"

Анчелоти коментира и най-обсъжданата тема след "Златната топка" - избирането на Манчестър Сити за отбор на годината. "Не ни пука, спечелихме Шампионска лига - това е най-голямата награда. Не искаме да бъдем неуважителни към Манчестър Сити и Ливърпул, те заслужават всичко, което са постигнали", каза Карло.

Реал Мадрид се подигра с избора на журналистите за "Отбор на годината", но бързо след това се "поправи" (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички