Треньорът на Груев обясни защо не му даваше игрово време и отсече: Той е топ играч с топ манталитет


Треньорът на Груев обясни защо не му даваше игрово време и отсече: Той е топ играч с топ манталитет
Снимка: Getty Images

12023 0

Треньорът на Лийдс - Даниел Фарке, изрази съжалението си, че държа българския национал Илия Груев на пейката за дълго време след трансфера му. Причината за това е била отличното представяне на англичанина Итън Ампаду, който дели една позиция с българина.

"Груев показа защо беше привлечен в Лийдс"

В последните 4 мача на Лийдс Груев започна титуляр 3 пъти и срещу Кардиф, в последния от тях, е показал защо Фарке е искал да го привлече от Бундеслигата. Това пише msn.com и допълва, че българският играч не е направил нищо, за да "върви надолу в класацията".

Даниел Фарке

"Единственият му проблем (На Груев, бел.ред.) беше да играе на позицията централен защитник, защото Итън Ампаду е може би един от открояващите се играчи през сезона досега. Точна на тази позиция никога не сме имали проблеми и Илия трябваше да чака много", коментира Фарке, цитиран от msn.com.

"Той е топ, топ играч с топ манталитет"

"Toй влезе малко на позиция номер осем, може би неестествената му позиция и беше в трудни мачове като гост. Дори в тези мачове бях доста доволен от натоварването му, но днес (срещу Кардиф, бел.ред.) той показа наистина, не за първи път, защото в Купата също беше изключителен, че е топ, топ играч с топ манталитет", продължи треньорът.

"Когато играе, той винаги е там, с най-голямата дистанция от всички играчи на терена. Наистина добър с топката, умен във вземането на решения, той поправя грешките на своите съотборници, възстановява топките, наистина е страхотен", каза още Фарке. Оценката на феновете на Лийдс за Груев пък беше още по-висока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички