Феновете на Лийдс луднаха по Илия Груев, дори го определиха за "новия Кевин де Бройне"


Феновете на Лийдс луднаха по Илия Груев, дори го определиха за "новия Кевин де Бройне"
Снимка: Getty Images

3233 0

Илия Груев се представи отлично при победата на Лийдс с 3:0 при визитата си на Кардиф, като българинът записа пълен двубой.

Това бе първи успех за тима на родния национал като гост на съперника от 2016 година насам, а от "Opta" отчетоха, че българинът е сгрешил само 2 от 70-те си паса в срещата.

Също така 23-годишният халф се превърна в играча на тази позиция от Лийдс с най-високия процент на точност на подаванията, който е направил поне 50 паса от сезон 2013/14 насам.

Представянето на българския национал подлуди феновете на Лийдс, като името му бе сред най-коментираното в мрежите от тяхна страна.

Поправя грешките на съотборниците си

Илия Груев впечатли всички с представянето си

"Поправя грешките на своите съотборници" - това бе най-високата похвала след двубоя, която показва колко много мениджърът Даниел Фарке за Груев.

Привържениците пък от своя страна са повече от вдъхновени от родния национал, като са сигурни, че неговото представяне се подобрява с всеки изминал мач.  "Илия Груев направи добър мач вчера (с изключение на грешката му през 1-то полувреме, когато лесно допусна топката). Обявиха ли вече обичайните заподозрени, че той е следващият Кевин Де Бройне?", гласи едно от мненията.

"Това качество на задържане/циркулация на топката е жизненоважно, но подценявано. Статистиката за пропуски на Груев от вчера беше много впечатляваща. Окей, опонентите не бяха брилянтни, но това е наистина ценен актив за отбор, който иначе може да бъде малко затънал или предвидим за останалите", а наскоро съотборник на Илия Груев изуми с попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички