Мъри Стоилов се завръща във футбола, отива там, където го боготворят?


Мъри Стоилов се завръща във футбола, отива там, където го боготворят?
Снимка: levski.bg

5031 0

Казахстанският клуб Астана възнамерява да върне на треньорския пост българина Станимир Стоилов. Това пише vesti.kz, позовавайки се на телеграм канала "Gray Cardinal".

Липсва информация дали е осъществен контакт, дали са водени преговори и какво мисли самият треньор за перспективата отново да работи в казахстанския клуб. Но изглежда намеренията на Астана да си върнат своя най-успешен треньор са сериозни.

Какво постигна Стоилов в Астана?

Стоилов работи в клуба в периода 2014-2018 година. Той направи тима 4 пъти шампион на страната и за първи път в неговата история, но и в тази на страната, класира казахстански клуб в групите на Шампионска лига.

Освен това българският наставник вкара Астана 2 пъти в груповата фаза на Лига Европа и веднъж в 1/16-финалите на турнира. След раздялата си с клуба Стоилов беше селекционер на Казахстан за около година.

6 месеца без отбор

За последно Мъри работи в Левски, но напусна през април заради неразбирателство с ръководството в лицето на Наско Сираков. Оттогава е без отбор. Тези дни името му се спрягаше с кипърския АПОЕЛ (Никозия). Наскоро Стоилов обяви, че му се работи в чужбина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички