От БФС не бързат с решението за национален селекционер заради Станимир Стоилов?


От БФС не бързат с решението за национален селекционер заради Станимир Стоилов?
Снимка: БГНЕС

1397 0

В четвъртък (26.10) официално бе потвърдено уволнението на националния селекционер Младен Кръстаич.  На пресконференцията след изпълкома на централата стана ясно, че за освобождаването на Кърстаич са гласували всички членове на органа. Също така, че следващият селекционер ще бъде българин, а името му ще стане ясно на 1 ноември.

Фаворитите за национален селекционер

До този момент за фаворит се смята наставникът на Черно море Илиан Илиев, но все още няма официално потвърждение. Кандидат е и младежкият селекционер Александър Димитров.

Актуална опция продължава да е и специалист, който вече веднъж е бил начело на България - Станимир Стоилов. Именно ситуация, свързана с Мъри, може би е причината датата за посочване на наследника на Кърстаич да е 1 ноември, твърди "24 часа".

До края на октомври трябва да излезе решението по жалбата на португалския треньор на АПОЕЛ Рикардо Са Пинто. Той получи 4-месечно наказание в Кипър, защото удари с юмрук човек от щаба на Анортозис, а след това изблъска с две ръце съдията.

Са Пинто се надява чрез жалбата да се размине с уволнение, а при положителна развръзка и да остане начело на АПОЕЛ, за който играе бившият капитан на България Георги Костадинов. При този вариант Мъри Стоилов остава свободен агент и съответно може да поеме отново България. А самият Илиев призна, че се водят разговори с него за националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички