"Изтича 12 километра" - треньорът на Лийдс похвали Илия Груев и изтъкна силните му качества


"Изтича 12 километра" - треньорът на Лийдс похвали Илия Груев и изтъкна силните му качества
Снимка: Getty Images

561 0

Във вечерта на 25-и октомври Лийдс допусна загуба с 0:1 при визитата си на Стоук Сити от 13-ия кръг на английската Чемпиъншип.

"Белите" бяха по-добрият отбор на терена, но пропусната дузпа и автогол ги лишиха от трите точки (ВИДЕО).

Националът на България Илия Груев излезе за първи път като титуляр за новия си отбор, а след последния съдийски сигнал старши треньорът - Даниел Фарке, заяви, че е доволен от представянето му:

"Винаги е трудно, когато стартираш от първата минута при трудно гостуване. От тази гледна точка той се справи наистина добре", обясни мениджърът на Лийдс и допълни:

"Днес искахме да разполагаме с футболист, който е способен да покрива голям периметър, а Илия прави точно това, когато е на терена. Изтича 12 километра... Той е дисциплиниран и висок, а ние се нуждахме от него при центриранията и при борбата за втора топка. Също така, той е спокоен с топка в крака и мисля, че като за първи мач като титуляр се отчете със солидно представяне".

*Лийдс е на трето място в Чемпиъншип с актив от 22 точки. Пред него са Ипсуич (31) и Лестър (36). В следващия кръг Груев и компания са домакини на Хъдърсфийлд (28.10., 14:30 часа българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички