С трансфера си в Лийдс Илия Груев донесе и солидна сума на първия си клуб в Германия


С трансфера си в Лийдс Илия Груев донесе и солидна сума на първия си клуб в Германия
Снимка: Getty Images

2306 0

Националът Илия Груев направи най-силния трансфер на български играч в последните 4 години, но и подпомогна добре финансово и първия си клуб в Германия. Припомняме, че Вердер продаде играча на Лийдс за 6,5 млн. евро.

Солидна помощ за първия му отбор

Според отчисленията за такса "солидарност", които са на стойност 3%, Рот-Вайс (Ерфурт) получава близо 200 000 евро, пише "24 часа". Бъдещият халф започна да играе футбол в Ерфурт на 6 г. В Рот-Вайс, където неговият баща и съименник завърши кариерата си, Илия остана до лятото на 2015 г.

Именно от там бе привлечен в школата на Вердер, чийто шеф по онова време е сегашният спортен директор Франк Бауман. С трансфера си Груев помогна значително и на закъсалия финансово немски елитен тим.

"Чувството е невероятно. Това е голям клуб, различна държава за мен и всички знаят, че тук се играе най-добрият футбол в света. “Елънд Роуд” е прекрасен стадион, има прекрасни хора тук и очаквам да имам чудесни емоции тук. Лийдс са трикратни шампиони, голям клуб с история и единствения клуб в града", заяви Груев при трансфера си в Лийдс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички