"Изключително щастлив" - Илия Груев отговори на въпрос за сина си, а за себе си обясни: В изчакване съм, защото...


"Изключително щастлив" - Илия Груев отговори на въпрос за сина си, а за себе си обясни: В изчакване съм, защото...
Снимка: instagram / ilia_gruev

807 0

53-годишният Илия Груев даде интервю пред "Dsport", в което бе попитан как се чувства синът му, след като през лятото смени немската Бундеслига с английската Чемпиъншип, обличайки екипа на Лийдс.

*До момента 23-годишният национал на България е взел участие в само три мача на "белите" и то влизайки на смяна в последните минути от двубоите срещу Милуол, Уотфорд и Бристол Сити.

"Чувства се много добре в Лийдс. Изключително щастлив е там. Тренира при изключителна конкуренция, при изключителни условия. Даже смея да твърдя, в такъв чисто футболен аспект, Англия превъзхожда Германия", изказа мнението си Груев-старши и допълни:

"Трансферната сума на Вердер Бремен, според "transfermarkt", е 90.5 млн. евро, говоря за целия отбор, докато на Лийдс е 225 млн. Говорим за излючително голяма разлика. Той е от три седмици там, от които десет дни бе на лагер с националния отбор, сега пак. Започва да се аклиматизира, на него всичко там много му допада".

Запитан какво предстои пред самия него, бившият старши треньор на Дуисбург обясни: "В положение на изчакване съм, защото този път съм решил за себе си, че искам да намеря точното нещо, което наистина ще ми доставя удоволствие, защото наистина, когато достигнеш до едно сериозно ниво в треньорската професия, мисля, че следващото предизвикателство за мен, искам да е нещо, което освен като работа, да ми доставя и удоволствие, защото това съм работил толкова много години".

"Смея да твърдя, че оттук нататък искам работата, която върша, да е подплатена и с удоволствие. За мен е важно освен резултатите на отбора, играта на отбора, развитието на футболистите. Поддържам контакт с мои бивши футболисти, които направиха доста сериозни имена в германския, а и в евопейския футбол", каза още Илия Груев, който преди години беше помощник на Лотар Матуес в националния отбор на България, както и помощник треньор в Черноморец Бургас, Хайдук Сплит, Дуисбург, Кайзерслаутерн, Вердер Бремен и Арминия Билефелд.

*Припомняме, че преди около месец се заговори, че Груев може да наследи Младен Кръстаич начело на "лъвовете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички