Филип Кръстев в Ел Ей: България има таланти, но футболът ни е зле


Филип Кръстев в Ел Ей: България има таланти, но футболът ни е зле
Снимка: instagram/fufu_krastev

1299 0

Бившият футболист на Левски - Филип Кръстев, разказа за подкаста на новия си клуб - ФК Лос Анджелис, каква е ситуацията в българския футбол. Халфът играе в американския тим под наем от белгийския Ломел.

"Ситуацията в българския футбол е много тежка, няма да Ви лъжа. За последно бяхме на голямо първенство през 2004-та – на Европейското в Португалия. Не сме се класирали никъде оттогава. Смятам, че други държави в Европа се развиват бързо. Имаше страни, които бяха много под нас, но сега ни настигат и дори ни задминават. Стават по-силни от нас", започна националът, цитиран от "БТА".

"Трябва да променим нещо в България - да променим системата, да променим всичко, защото има много таланти, но нещо не се получава и националният отбор не е бил добър от много време. Същото може да се каже и за клубните отбори. Има много чужденци, които играят в тях", продължи Кръстев.

Той призна, че след идването му в Лос Анджелис с него се е свързал българската легенда Христо Стоичков. Кръстев заяви, че атмосферата е страхотна, има баланс и хората в клуба са професионалисти, които хем работят усърдно, хем се забавляват.

"Напоследък гледах много мачове от МЛС. Нашият стил е по-близък до европейския. Не оставяме пространства, тактическите ни позиции са по-добри от другите отбори. Играем като европейски отбор", посочи българинът. А ето как се чувства Кръстев в САЩ и МЛС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички