Един Джеко с хубави думи за Ивайло Петев


Един Джеко с хубави думи за  Ивайло Петев
Снимка: GettyImages

688 0

Нападателят на Интер и национал на Босна и Херцеговина Един Джеко даде интервю в предавнето "Код Спорт" и изрази своето мнение относно националния селекционер на Босна Ивайло Петев и как протича работата с него.

- Г-н Джеко, вие сте капитан на националния отбор на Босна и Херцеговина. Как работи дуото Джеко-Ивайло Петев? Разбирате ли се с българския специалист?

- Работи добре, както се вижда от предишните квалификации. Не е вярно това, което се говори от някои за него - че не се справял на ниво. Мисля, че в отминалите квалификации не се справихме добре само в един мач и той бе срещу Финландия у дома. Загубихме го и така, за съжаление, загубихме и шансовете за бараж. Но въпреки това мисля, че генерално този квалификационен цикъл беше добър, тъй като в отбора има доста млади играчи. Нов беше и селекционерът, който трябваше да въведе и наложи своите тактически виждания. Вярвам, че сега ще сме напълно готови за предстоящите квалификационни мачове.

- Работил сте с много треньори. Кое е специалното при Петев? Кои негови качества харесвате?

- Жал ми е най-много, че когато дойде, не получи добро посрещане. Някои наши хора гледат на други хора въз основа онова, което някой им е казал. Въпреки това още от първите си дни тук той доказа, че е голям професионалист. По време на мачовете показа, че има свои идеи. И въобще мисля, че е един от най-добрите селекционери, които сме имали. Все още съжалявам за онзи мач с Финландия, защото този отбор с него начело заслужаваше много повече от това, което в крайна сметка постигна.

- Какъв е колективът при Петев и възможно ли е Босна и Херцеговина да се класира за Евро 2024?

- Треньорът трябва да е винаги искрен с играчите. Това е една от отличителните черти на шефа Петев. Той винаги е искрен с нас. Казва ни всичко в очите - какво очаква от нас или какво не сме направили както трябва. Точно това очакваме ние от него - да ни казва смело и открито как стоят нещата. В отбора има млади футболисти, има и някои по-опитни като мен. И няма да крия - ние, по-старите, заедно с Петев, се опитваме да помогнем на младите да вървят в правия път. Само така ще можем да изпълним целта си - да играем на финалите на европейското.

- Може ли да се сравни с нещо участието на родината ви на световното първенство през 2014 година? Мачът на "Маракана" срещу Лионел Меси и Аржентина. Ние имахме шанса да бъдем на стадиона за този мач.

- Това е най-голямото първенство, на което Босна и Херцеговина е участвала до момента. Бяхме горди, че сме там. При това Мондиалът беше в Бразилия и играхме на митичната "Маракана" - един от най-известните стадиони. И не срещу кого да е, а срещу Аржентина с Меси, който е един от най-добрите играчи в света. За всички нас това беше изживяване, което няма да забравим, въпреки че не успяхме да прескочим групата. Но сега пък се надявам, че Ивайло Петев ще ни заведе пак на голямо първенство.

Вижте още: Един Джеко получи още едно гражданство

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички