Топ 10 супер ветерани през сезон 2021/22


Топ 10 супер ветерани през сезон 2021/22
Снимка: Getty Images

3815 0

Смята се, че след 30-годишна възраст е нормално явление формата на даден футболист да спадне и той да се ориентира към края на кариерата си. И през сезон 2021/22 виждаме обаче, че в топ 5 първенствата футболисти с много опит все още демонстрират страхотна игра. В тази класация ще Ви представим десетте супер ветерани от водещите шампионати. В класирането са включени футболисти на поне 33 години по средна оценка съгласно сайта WhoScored.

10. Един Джеко (Интер) - 7.20

Мнозина отписваха 35-годишния босненец, когато той беше взет "на пожар" в Интер с цел да замести напусналия Ромелу Лукаку. Джеко обаче се справя със задачата си и има 11 гола в 24 мача във всички турнири. Преди месец той вкара 2 гола за успеха срещу Шахтьор с 2:0 в Шампионска лига. Освен това не пропусна да порази вратата на бившия си отбор Рома, а в мачовете срещу Салернитана и Торино даде по 1 асистенция.

9-8. Златан Ибрахимович (Милан) и Оскар Трехо (Райо Валекано) - 7.22

Нормално е на 40 години Ибра да не може да играе във всички мачове на Милан. Въпреки това шведът все още дава всичко от себе си и за 11 мача наниза 7 гола. На терена в Серия А прекара едва 704 минути и има нужда от 3 удара средно на мач, за да вкара. Попадението срещу Удинезе преди седмица беше живо доказателство за това, че формата може да е временна, но класата е вечна.

33-годишният атакуващ халф Трехо е основният асистент в отбора на Райо Валекано. Той има общо  8 подавания, след които се е стигнало до гол, а 6 от тях са в последните 10 мача. Той даде паса на Радамел Фалкао за победния гол срещу Барселона и беше избран за играч на мача при един от най-сензационните успехи през сезона.

7. Антонио Кандрева (Сампдория) - 7.25

"Мореплавателите" са на разочароващото 15-то място след 19 изиграни двубоя в Италия. 34-годишният Антонио Кандрева е светлият лъч в представянето на тима. Той игра във всички срещи от първенството и вкара 6 гола, като освен това записа и 5 асистенции. Връх беше представянето му срещу Верона, когато той вкара гол и даде асистенция за победата с 3:1.

6. Хуан Куадрадо (Ювентус) - 7.28

Колумбиецът е окупирал целия десен фланг - използван е от Масимилиано Алегри като десен бек, халф, крило и нападател. Голът му директно от корнер срещу Дженоа беше чиста класа, а солидните му представяния в отбрана и актака изглежда ще вкарат Ювентус в правия път през втората половина от сезона.

5. Тиаго Силва (Челси) - 7.29

И на 37 години бразилският биткаджия печели по 2.1 единоборства на мач и има 91% точност на подаванията във Висшата лига. Бранителят вкара 2 гола и даде 1 асистенция през кампанията, а в срещата с Тотнъм, спечелена с 3:0 получи приза за най-добър футболист, след като и се разписа, и беше с основен принос за запазването на суха мрежа.

4. Лионел Меси (ПСЖ) - 7.38

Меси продължава да е критикуван заради факта, че в Лига 1 има само 1 гол от началото на сезона. Въпреки това аржентинецът е полезен на отбора си, като даде и 4 асистенции. Той подаде и за трите гола при победата над Сент Етиен и даде асистенция на Килиан Мбапе за един от головете срещу Монако. В Шампионска лига Меси има 5 гола в 5 срещи и се представя далеч по-добре, отколкото в шампионата.

3. Димитри Пайе (Олимпик Марсилия) - 7.66

Олимпик Марсилия дели второто място в класирането в Лига 1, а изявите на Димитри Пайе са ключови за това. Скандалният атакуващ халф беше замерван с бутилка от противникови фенове и беше в разгара на фенските разпри в няколко мача. При 7 гола и 7 асистенции в 16 мача всичко това обаче може да бъде простено.

2. Карим Бензема (Реал Мадрид) - 7.75

34-годишният Бензема е неспираем от началото на сезона. Французинът продължава да изживява втората си младост, като за 18 срещи в Ла Лига вкара 15 гола и даде 7 асистенции. В последните 10 срещи общо за клубния си Реал Мадрид и националния отбор на Франция Карим има 10 попадения, а двата гола при гостуването на Атлетик Билбао за пореден път показаха важността му за "кралския клуб".

1. Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен) - 8.08

Левандовски също не си позволява спад във формата, въпреки че възрастта му напредва. Със средна оценка 8.08 в Бундеслигата той е най-добре представящият се футболист през първия полусезон в топ 5 първенствата. Головата машина на баварците вкара 19 гола в 17 мача в шампионата, а представянето му срещу Щутгарт (5:0, 2 гола) му донесе оценка 10. В Шампионска лига с 9 гола и 2 асистенции в 6 мача оценката му е още по-висока - 8.28.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички