Дебютирал срещу Байерн Мюнхен и следен от България с трансфер в Германия


Дебютирал срещу Байерн Мюнхен и следен от България с трансфер в Германия
Снимка: GettyImages

2232 0

Един от футболистите с българско потекло в германския футбол осъществи трансфер по време на зимния прозорец, съобщиха от елитния му клуб Аугсбург. Става въпрос за атакуващия полузащитник Лукас Петков, който ще подсили под наем втородивизионния германски Гройтер Фюрт до края на сезона.

Връзката на 22-годишния халф с България е, че баща му е от страната, като Петков само през есента се отчете със седем двубоя в Бундеслигата и един в надпреварата за Купата на Германия.

Той дебютира в елита на 22 май в последния кръг от миналия сезон като резерва в мача срещу шампиона Байерн Мюнхен (2:5), а на 29 октомври започна за първи път и като титуляр за Аугсбург в първенството при загубата с 1:2 от Щутгарт.

 

"Желанието ми е да играя редовно и вярвам, че тук във Фюрт дават този шанс за изява на младите футболисти. Проведохме много добри разговори с ръководството и с убеждението, че ще пасна на стила на Гройтер Фюрт, реших да предприема тази стъпка и да се опитам да помогна на отбора да направи силен втори полусезон", обясни Петков след официализирането на сделката.

Полузащитникът е следен от националния селекционер на България Младен Кръстаич, като в момента се очакват необходимите документи, за да може той да се присъедини към "трикольорите", където има още един футболист от Бундеслигата - Илия Груев.

Вижте наскоро какво скандално твърдение направи Георги Иванов - Гонзо за чуждестранните футболисти в българския национален отбор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички