Гонзо: Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч няма да играе


Гонзо: Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч няма да играе
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3743 0

Техническият директор на БФС - Георги Иванов, коментира актуални теми около националния ни отбор по футбол. Той е категоричен , че в него трябва да играят само българи и не иска футболисти от други страни да изместват българските.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика ", заяви Гонзо на среща в Монтана за детско-юношеските отбори, цитиран от БНР.

"Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционерът Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат. Целта на националният отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка", допълни Гонзо. 

Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум". А къде ще домакинстват националите ни през тази година - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички