Георги Иванов-Гонзо: Репликата ми може да се интерпретира по всякакви начини, извадена от контекста


Георги Иванов-Гонзо: Репликата ми може да се интерпретира по всякакви начини, извадена от контекста
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2841 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо отговори на критиките по свой адрес след изказването му за националния отбор на България. Сега той поясни, че думите му са извадени от контекста и могат да се интерпретират по различни начини.

Принципната ми позиция е ясна – в българския национален отбор трябва да играят футболисти с български произход и българско самосъзнание, независимо дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да гледам България с български играчи и вярвам, че футболната общественост ще се съгласи с това.

Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни начини, особено когато е извадена от контекста, но за мен е важно да се направи разлика между клубни и национални отбори. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от цял свят – нещо, което и аз съм правил като директор, в националните става дума за кауза, която няма как да бъде купена или подправена" - започна той чрез БТА.

На въпрос дали думите му касаят и футболисти, които не са продукт на българските школи, отговори: "В никакъв случай! Както знаете, в националните отбори вече играят състезатели, израснали в чужбина, като например дори в момента се стараем да оформим документите на Лукас Петков от Бундеслигата. Има и още доста играчи, които имат български корени, и които наблюдаваме.

Всички те са добре дошли, защото са наясно какво означава България, а и съм убеден, че българската публика ще ги приеме. Тъй че категорично не става въпрос за расово или етническо разграничение, а за момчета, които разбират стойността на националната фланелка".

Прочетете и точния коментар на Гонзо за националния отбор на България, за който твърди, че е изваден от контекста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички