Бербатов: Всичко, което искам, е да усетя тревата по английските стадиони още веднъж


Бербатов: Всичко, което искам, е да усетя тревата по английските стадиони още веднъж
Снимка: Getty Images/Guliver

1918 0

Авторитетното английско издание The Times посвети обширен материал за българския нападател Димитър Бербатов. В него той споделя, че няма намерение все още дасе отказва от футбола и всичко, което иска е още веднъж "да усети тревата по английските стадиони".

"Трудно е да се оттеглиш. Все едно да си влюбен в някого 16 години и после просто спираш да го обичаш. Никой не прави това", каза Бербатов. Той допълва, че е реалист, а не глупак.

Бербо е свободен агент, след като през юни напусна гръцкия ПАОК и разбира, че не е мечтата на всеки треньор. "Аз съм интелигентен състезател. Винаги съм харесвал този тип футболисти, способни да четат играта и да предвидят къде ще отиде топката. Дори и да си по-бавен от своя съперник, ако си достатъчно умен ще си на правилното място преди него. Затова се старя да бъда такъв футболист.”

Изданието припомня, че той е последният футболист, вкарал хеттрик на големия им съперник Ливърпул, след незабравима задна ножица, а дербито между двата тима е в неделя.

На предположението, че няма как да се впише в стила на Юрген Клоп, той отговаря: „Имате право. Аз обаче така или иначе играх за Манчестър Юнайтед, затова не бих преминал в Ливърпул.”

Митко и си спомня, че като дете е спал с фланелката на Нюкасъл."Алън Шиърър бе моят герой, дори се радвах като него след попаденията. Като малък му подражавах.”

Относно това дали би приел предложение от Рафаел Бенитес да заиграе за „свраките”, които са в Чемпиъншип: "Всичко е възможно. Само, за да помириша още веднъж терена, особено в Англия. Винаги съм бил щастлив да играя. Имал съм своите възходи и падения, като всеки футболист. Когато загубиш, пропуснеш положение или дузпа, когато си контузен, ти все още си част от отбора. Затова трябва да си щастлив дори и тогава. Състезателите умираме два пъти. Когато спрем да играем футбол и след това”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички